Minden, amit a 2018-as Xbox E3 konferencián bejelentettek

Kütyü Magazin - 2018. június 11.

A vasárnapi Xbox E3 előadás volt a legnagyobb a Microsoft történetében. Az eseményt több, mint 6,000 ember követte élőben, beleértve több, mint 1,000 rajongót, akik meghívásos úton juthattak be a Microsoft Theater nagytermébe. 

A Microsoft bejelentette, hogy jelentősen bővíti játékfejlesztő stúdióinak számára, és rekord mennyiségű, összesen 52 játékot mutatott be a színpadon, beleértve 18 konzol exkluzív címet, és 15 világpremiert. A változatos kínálat mindenki számára szolgált érdekességgel, olyan exkluzívokkal, mint a Forza Horizon 4, Halo Infinite és Gears 5, és olyan független játékokkal, mint a Session, Below, Ashen és Tunic. A jövő év legnagyobb sikercímei, úgy mint a Fallout 76, Tom Clancy’s The Division 2, Kingdom Hearts 3, Devil May Cry 5, Battlefield V, Metro Exodus és Shadow of the Tomb Raider, kihasználják az Xbox One X-ben rejlő plusz lehetőségeket.

„Soha nem volt jobb a játékipar részesének lenni, amikor a kis és nagy stúdiók több, mint kétmilliárd játékos számára készítenek hihetetlen játékokat” – mondta Phil Spencer, a Microsoft Gaming üzletágának vezetője. „A Microsoftnál elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a játékosok azzal és úgy játszhassanak, amivel csak szeretnének, ahol csak szeretnének, akikkel csak szeretnének.”

Még több eredeti tartalomba fektetnek

A Microsoft bejelentette, hogy kibővíti játékfejlesztő stúdióinak számát öt új kreatív csapattal a Microsoft Studios családon belül. Az új befektetések közé tartozik egy teljesen új stúdió, a The Initiative, illetve a Playground Games megvásárlása, és a Ninja Theory, Undead Labs és Compulsion Games megvásárlásának szándéknyilatkozata.

  • The Initiative. A Santa Monica (Kalifornia) központú, vadonatúj Microsoft stúdiót Darrel Gallagher vezeti, ez a csapat korszakalkotó új világok, karakterek és játékélmények megalkotására jött létre.
  • Playground Games. A Microsoft megszerezte a Nagy-Britanniai központú Playground Games csapatát, amely már 2010 óta segíti a Forza sorozat új szintre emelését. Az idei évben megjelenő Forza Horizon 4 mellett a Playground Games egy teljesen új, nyílt világú játék fejlesztéséhez is felhasználja tapasztalatait.
  • Ninja Theory. A Ninja Theory és a Microsoft közötti kapcsolat 2000-ben kezdődött az eredeti Xbox konzolra készült Kung Fu Chaos játékkal, és a Hellblade Xbox One megjelenésével ért csúcspontjára. A Microsoft szándéka a Ninja Theory megszerzésére arra irányul, hogy ez a kreatív csapat minden szükséges erőforrással rendelkezzen ahhoz, hogy a Hellblade: Senua’s Sacrifice-hoz hasonló, ambiciózus játékokat alkothasson.
  • Undead Labs. A seattle-i központú Undead Labs a népszerű State of Decay sorozat fejlesztője, amelyet világszerte rajongók milliói kedvelnek. A State of Decay 2 megjelenése utáni első két hétben már több, mint kétmillió játékos csatlakozott a túlélőkalandhoz, és több, mint kétmilliárd zombit öltek meg. Az Undead Labs megszerzésével a Microsoft elkötelezi magát a franchise bővítése mellett, és hogy a zombis túlélőjátékok stílusát új szintre emelje.
  • Compulsion Games. Ahogy a We Happy Few eléri a teljes, multiplatform megjelenését augusztus 10-én, a Microsoft kifejezte szándékát a monterali központú Compulsion Games megszerzésére. A Complusion, miután csatlakozott a Microsoft Studios-hoz, még több szabadsággal és erőforrással fog rendelkezni ahhoz, hogy még nagyobb kockázatokat vállaljon, és még ambiciózusabb világokat építhessen.

„A Microsoft Studios kötelékében készülő játékaink a legnagyobbak közé tartoznak” – mondta Matt Booty, a Microsoft Studios elnöke. „Növekedésünk stratégiája, hogy a játékosok által szeretett világokat bővítsük, miközben olyan vadonatúj exkluzív játékokat fejlesszünk, amik növelik az aktivitást platformunkon. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy öt új stúdiót köszönthetünk a Microsoft családban. Úgy gondoljuk, ezek a csapatok rendelkeznek azzal a kreatív erővel és működési kiválósággal, hogy az iparágat megváltoztató játékok következő hullámát létrehozzák.”

E kreatív csapatok hozzáadása erősíti a Microsoft vízióját a játékok terén, amely az eredeti tartalmak iránti elkötelezettséggel kezdődik. A vállalat minden eszközre fejleszt játékokat, beleértve újonnan bejelentett Microsoft Studios projekteket is. A mai napon a színpadon három új Gears of War játékot jelentettek be – Gears 5, Gears Tactics, Gears Pop! – emellett olyan címeket, mint a Battletoads, Forza Horizon 4 és Halo Infinite, a Slipspace Engine-en futó új epizód Master Chief történetében.

Érd el kedvenc játékaidat gyorsabban és jobban, mint valaha

A Microsoft több új játékot is bejelentett, melyek az év későbbi részében az Xbox Game Pass kínálatához csatlakoznak, például Forza Horizon 4, Fallout 4, Tom Clancy’s The Division és The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited, illetve új ID@Xbox játékokat, melyek a megjelenésük napján bekerülnek a szolgáltatásba. A Microsoft ezen kívül új innovatív funkciókat is bejelentett, melyek a digitális játékok használatát segítik, beleértve a FastStart funkciót. Ez egy új innováció a Microsoft Gépi Tanulás (Machine Learning) csapatától, illetve a Microsoft Gaminc Cloud csapata is dolgozik egy stream szolgáltatáson, mellyel konzolminőségű játék közvetíthető bármilyen eszközre.

„Lenyűgöző az Xbox Game Pass játék-ökoszisztémára gyakorolt pozitív hatása. A játékosok több, mint 40%-kal több játékkal játszanak, és a játékidő is több, mint 20%-kal nőtt” – mondta Mike Nichols, a Microsoft Gaming üzletágának marketing vezetője. „Több, mint 100 nagyszerű játékkal az Xbox Game Pass hihetetlen értéket képvisel a játékok világában.”

  • Xbox Game Pass. Az Xbox Game Pass katalógus tovább bővül, olyan sikercímekkel már a mai naptól, mint a Fallout 4, The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited és Tom Clancy’s The Division. A Microsoft több figyelemre méltó ID@Xbox játékot is bejelentett, melyek megjelenésük napjától az Xbox Game Pass-ban is elérhetőek lesznek. Ezek a Warhammer: Vermintide 2, Ashen, Afterparty és Phoenix Point, és természetesen az összes first-party exkluzív játékuk, a Forza Horizon 4, Crackdown 3, Gears 5 és Halo: The Master Chief Collection, amelyek 2018-ban és azután jelennek meg.
  • FastStart (Xbox One). A FastStart funkcióval kétszer olyan gyorsan kezdheted el a játékot, amihez elég csak egy kis részét letölteni a teljes címnek. A FastStart felismeri, mely fájlokra van szükség a játék megkezdéséhez, és ezeket tölti le először, hogy minél hamarabb indítható legyen a játék, míg a többi része a háttérben töltődik le. Egyszerűen megtalálhatod a FastStart funkcióval ellátott játékokat, majd a letöltés megkezdése után a konzolod gondoskodik mindenről. Ennyire egyszerű.
  • Xbox Adaptive Kontroller (Xbox One, Windows 10). Június 11-én 18 órától elérhető az Xbox Adaptive Kontroller előrendelése, amelyet korlátozott mozgással élő játékosok számára fejlesztettek ki. Az Xbox kontroller család legújabb tagja kizárólag a Microsoft Store-on keresztül elérhető $99.99 USD áron. A kontrollert úgy tervezték, hogy minél jobban alkalmazkodjon a játékosok egyedi igényeihez oly módon, ami egyszerű, bővíthető és megfizethető.

A Mixer, a Microsoft stream szolgáltatása folyamatosan növekszik, és alig hat hónap alatt megduplázta nézői számát, amely már több, mint havi 20 millió. A növekedés hajtóereje elsősorban a mobil platform.

A legjobb hely az exkluzívok, sikercímek és független játékok számára

Az Xbox One továbbra is a legjobb hely a legnagyobb sikercímek számára. Már több, mint 220 játék rendelkezik Xbox One X támogatással, amelyek mind kihasználják a világ legerősebb konzoljának extra lehetőségeit. Olyan új játékok élnek ezzel a lehetőséggel, mint a Fallout 76 a Bethesda Game Studios-tól, a Cyberpunk 2077 a CD Projekt RED-ről, a Tom Clancy’s The Division 2 a Ubisoft Massive-től, és több tucat másik. A független fejlesztők is újítanak Xbox One konzolon olyan konzol exkluzív játékokkal, mint a Session, Below, Ashen és Tunic.

A rendezvényen bemutatott további játékok:

  • Battlefield V (Electronic Arts).
  • Black Desert (Pearl Abyss).
  • Crackdown 3 (Xbox One és Windows 10 Exkluzív).
  • Cuphead: The Delicious Last Course (Studio MDHR).
  • Cyberpunk 2077 (CD Projekt RED).
  • Devil May Cry 5 (Capcom).
  • Dying Light 2 (Techland).
  • Fallout 76 (Bethesda Game Studios).
  • Forza Horizon 4 (Xbox One és Windows 10 Exkluzív – Világpremier).
  • Gears 5 (Xbox One és Windows 10 Exkluzív – Világpremier).
  • Gears POP! (iOS és Android Exkluzív – Világpremier).
  • Gears Tactics (Windows 10 Exkluzív – Világpremier).
  • Halo Infinite (Xbox One és Windows 10 Exkluzív – Világpremier).
  • Jump Force (Bandai Namco Entertainment America Inc).
  • Just Cause 4 (Square Enix).
  • Kingdom Hearts III (Square Enix).
  • Metro Exodus (Deep Silver).
  • Nier: Automata Become As Gods Edition (Square Enix).
  • Ori and The Will Of The Wisps (Xbox One és Windows 10 Exkluzív).
  • PlayerUnknown’s Battlegrounds (Konzol Exkluzív).
  • Sea Of Thieves (Xbox One és Windows 10 Exkluzív).
  • Sekiro: Shadows Die Twice (Activision).
  • Session (Crea-Ture Studios).
  • Shadow of the Tomb Raider (Square Enix).
  • Tales of Vesperia: Definitive Edition (Bandai Namco Entertainment America Inc).
  • The Awesome Adventures of Captain Spirit (Square Enix).
  • Tom Clancy’s The Division 2 (Ubisoft).
  • Tunic (Finji).
  • We Happy Few (Compulsion Games, Gearbox Publishing).

 Az év legnagyobb Xbox vására

A Microsoft bejelentette az Év Legnagyobb Xbox Vásárát, amelyen a játékosok több száz játékot, Xbox Game Pass és Xbox Live Gold előfizetést szerezhetnek be olcsóbban. További információ: https://www.xbox.com/hu-HU/promotions/sales/e3/big-fun-deals/games

Kövesd az E3-at élőben, Mixeren

További hírekért, összefoglalókért és exkluzív bejelentésekért kövesd az Inside Xbox műsort élőben az E3-ról hétfőn, június 11-én 0:00-tól, illetve figyeld a Mixert kedden és szerdán is.

Vissza