Nyári kalandozások a Mio-val

Kütyü Magazin - 2018. június 4.

Lehet akár 80˚C is az autóban, a Mio fedélzeti kamerák kibírják. A MiVue sorozat strapabíró eszközei kiváló minőségben, részletgazdagon rögzítik a kritikus pillanatokat, vezetéstámogató funkcióik pedig akkor jönnek jól, ha a hőségben lankad a figyelem. Hátsó kamerával kombinálva már csaknem 360˚-ot kontrollálnak, WiFi és Bluetooth kapcsolatuk pedig azonnali élménymegosztást és kényelmes telefonálást tesz lehetővé. Egy készülékben minden, amit egy igazi utazókamerától elvárhatunk.

Ha lassul a reakcióidőnk, kamerával rásegíthetünk

A kánikula nemcsak az autóra hat megterhelően, de az utasokra is. Negatív élettani hatásai között van a megnövekedett reakcióidő, a fáradtság, az erősödő stressz-érzet, az ingerlékenység vagy a kiszáradás. Ha ezek közül bármelyik jelentkezik a sofőrön, a balesetveszély megnő. Folyadék-utánpótlással, gyakori pihenéssel, okos klímahasználattal sokat segíthetünk a helyzeten. De ilyenkor az érzékelést kiegészítő vezetéstámogató eszközök, amilyenek a Mio mindent látó MiVue kamerái is, szintén felbecsülhetetlen szolgálatot tesznek.

A Mio MiVue 700-as fedélzeti kamerák nem egyszerűen rögzítik az eseményeket: optikájukat a sofőr figyelmének támogatására tervezték. Rossz fényviszonyok között is „látják” a környező autókat és az útburkolati jeleket, így figyelmeztetnek a nem szándékos sávelhagyásra (Lane Departure Warning System) és arra is, ha túl közel kerülünk az előttünk lévő autóhoz (Forward Collision Warning System). A MiVue 700-as eszközök azt is figyelik, hogy mennyit ülünk egyhuzamban a volánnál: ha elértük a fáradtsági küszöböt, a kamera pihenőt rendel el. Telepített, élettartamig ingyenesen frissíthető adatbázisának köszönhetően akkor is szól, ha sebességmérő kamerához közeledünk. 

Kristálytiszta felvétel rossz fényviszonyok között is

130˚- és 140°-os nagylátószögű objektívvel rendelkeznek, így a látótér nagy részét, Mio MiVue A20-as tolatókamerával kombinálva közel teljes egészét szemmel tartják (a Mio MiVue 752 Dual / 785 / 786 WIFI / 788 CONNECT és 972 WIFI PRO rendelkeznek erre a célra két kameracsatornával). A kiváló minőségű objektívnek és az F2.0-ás vagy F1.8-as rekesznyílásnak köszönhetően a felvétel gyenge fényviszonyok között is kristálytiszta lesz, így biztosan látszódni fognak rajta a rendszámok és más részletek is. 

Összeköttetésben a világgal

A legfontosabb képsorokat WIFI használatával gyorsan és egyszerűen átvihetjük a MiVue Pro okostelefonos alkalmazásba (a MiVue 733 / 786 WIFI és 792 WIFI PRO modellek esetében), hogy a mobilunkon is mindig legyen biztonsági másolat a felvételről. Ha pedig nem bírjuk ki a nyaralás végéig, hogy megosszuk az élményeinket, akár élő adást is indíthatunk a Facebookon. A MiVue 788 CONNECT nemcsak WIFI, hanem Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik, így okostelefonunk értesítéseit is megjeleníthetjük a kijelzőn. 

Ár, elérhetőség

Mio MiVue 733 WIFI, 751, 752 WIFI Dual, 766 WIFI, 786 WIFI, 788 Connect, 792 WiFi Pro kamerák ára modelltől függően bruttó 41 990 és 81 990 forint között változik. 

Megvásárolhatók a mioshop.hu-n, a BestByte.hu-n és más webáruházakban.

Vissza