Nikon TIPA díjak

Kütyü Magazin - 2018. május 1.

A Nikon négy terméke is elnyerte a fotográfiai és képfeldolgozó ipar egyik világszerte meghatározó szereplője, a Technical Image Press Association (TIPA) által finanszírozott, rangos TIPA World Awards 2018 díjat. 

A Nikon D850 a „Best DSLR Professional” (Legjobb professzionális D-SLR), a Nikon D7500 a „Best APS-C DSLR Expert” (Legjobb APS-C formátumú D-SLR profiknak), az AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR a „Best Professional Lens” (Legjobb professzionális objektív), a COOLPIX W300 pedig a „Best Rugged Camera” (Legjobb robusztus fényképezőgép) díjat kapta meg. 

A TIPA ismertetője a „Best DSLR Professional” díjat elnyerő Nikon D850 fényképezőgépről 

A Nikon D850 egy fényképezőgépben ötvözi azokat a tulajdonságokat, amelyekért idén kiérdemelte a legjobb professzionális D-SLR-nek járó díjat. A D850 45,7 MP-es BSI CMOS-érzékelőjének és EXPEED 5 processzorának köszönhetően akár 51 felvételes sorozatot képes készíteni 14 bites NEF formátumban, 9 kép/mp sebességgel (az MB-D18 Multi Power elemtartó markolat és – a D5 típusban alkalmazott – EN-EL18B akkumulátor használatával). A 99 kereszt típusú érzékelő és a külön ehhez a géphez tervezett AF-processzor gyors élességállítást és akár -4EV fényerő melletti fényképezést tesz lehetővé. A váz strapabíró alumíniumötvözetből és szénszálas anyagokból készül, por- és cseppálló kivitelben. Az akkumulátor élettartama egyetlen töltéssel 1840 teljes felbontású felvétel készítésére vagy 70 perc HD-videó rögzítésére elegendő.

A TIPA ismertetője a „Best APS-C DSLR Expert” díjat elnyerő Nikon D7500 fényképezőgépről

A DX formátumú, 20,9 MP felbontású D7500 kifejezetten azoknak a fotósoknak készült, akik szívesen aknázzák ki a Nikon közepes árszinten elérhető, teljes körű objektívválasztéka és képalkotási tapasztalata jelentette előnyöket. A professzionális és amatőr funkciókat is tartalmazó, jól átgondolt képalkotási lehetőségek és a paraméterek sokasága a teljes körű irányítás érzetét biztosítja a fotósok számára. A fényképezőgép nagyon jó teljesítményt nyújt gyenge fényben is, az akkumulátor élettartalma kiváló, és dönthető, 3,2 hüvelykes LCD-érintőképernyővel van felszerelve. Az ISO-érzékenység 100–51 200 között állítható legfeljebb 1/8000 másodperces záridő mellett, teljes felbontás esetén 8 kép/másodperc fényképezési sebességgel. Számos fejlett funkció áll rendelkezésre, amelyekkel a fényképészek a kreatív képalkotási lehetőségek széles körét fedezhetik fel.

A TIPA ismertetője a „Best Professional Lens” díjat elnyerő AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR objektívről 

Képzeljen el egy objektívet beépített, 1,4-szeres telekonverterrel, akár 4 lépésközzel egyenértékű rázkódáscsökkentéssel, belső élességállítással, speciális por- és nedvességálló kivitelben, amely egy kapcsoló átállításával könnyedén képes kiterjeszteni a gyújtótávolságát (maximum 400 mm-ről 560 mm-re vagy DX formátumú fényképezőgépeken akár 840 mm-re). Sport, események, természet és a vadvilág fotózásához készült. Az objektívbe épített telekonverternek köszönhetően a képalkotás minősége optimális a fényátvitel és a képszél minősége tekintetében. A fejlett Nikon fényképezőgépekkel, például a D850-nel kombinálva a kép külső részei kereszt típusú érzékelőként használhatók, tovább javítva a bemérés sebességét és minőségét. 

A TIPA ismertetője a „Best Rugged Camera” díjat elnyerő COOLPIX W300 fényképezőgépről

Az aktív szabadtéri kalandokat kedvelő fotósok bátran választhatják útitársként a Nikon COOLPIX W300 fényképezőgépet. Biztosak lehetnek benne, hogy minden felmerülő helyzetet képes kezelni. A 30 méter mélységig vízálló, akár -10 °C-ig fagyálló, ütésálló és porálló COOLPIX W300 4K felbontású videofelvételek, 16 MP-es állóképek, valamint időzített felvételkészítésen alapuló videók készítésére használható. Bővebb képalkotási lehetőségek állnak rendelkezésre a Nikon hibrid rázkódáscsökkentésével kiegészített, 5-szörös optikai zoomnak köszönhetően. A 4K UHD felbontású videók sztereó hanggal rögzíthetők, és minden akció egyszerűen megosztható Bluetooth és beépített WiFi segítségével a SnapBridge alkalmazáson keresztül. A COOLPIX W300 emellett beépített GPS-szel, elektronikus iránytűvel, magasságmérővel, mélységmérővel, valamint egy légköri- és víznyomásmérővel is fel van szerelve, ami hasznos útitárssá teszi.

A díjak különféle kategóriákat ölelnek fel, és 2017. április 1. és 2018. március 31. között megjelent fotográfiai és képalkotási termékek nyerhetik el őket. Az elbírálás a világ különféle tájairól származó, fényképezőgépekkel és képalkotással foglalkozó, elismert magazinok szerkesztőinek szavazatai alapján történik. 

Vissza