Samsung 970 PRO és EVO SSD: új mérce az NVMe SSD-k között

Kütyü Magazin - 2018. április 25.

A Samsung Electronics bemutatta az iparág egyik vezető szilárdtest-meghajtó (solid state drive, SSD) termékcsaládjának harmadik generációját, a 970 PRO és EVO SSD-t. 

A Samsung 2015-ben, az első felhasználóbarát NVMe SSD bevezetésével vált a piac meghatározó szereplőjévé. Három évvel később a gyártó tovább feszegeti a teljesítmény határait az SSD-k legújabb generációjával, amelyeket kifejezetten a technológia rajongói és szakemberek számára terveztek, hogy nagyobb sávszélesség álljon a rendelkezésükre az asztali számítógépek és a munkaállomásokon történő intenzív munkavégzés során.

„A Samsung a kezdetektől az NVMe SSD piac egyik vezető szereplője, a 970 PRO és 970 EVO SSD-ink az egyedülálló teljesítményüknek köszönhetően továbbra is meghatározzák a felhasználóknak szánt tárolók iparági szabványait – mondta el Un-Soo Kim, a Samsung Electronics Memória üzletágának termékmarketingért felelős alelnöke. – A 970-es termékcsaládunk úttörő teljesítményével, kiemelkedő megbízhatóságával és a kategóriája legjobb kapacitásával minden szempontból új mércét állít az NVMe SSD-k piacán.”

Az M.2 formátumú Samsung 970 PRO és EVO SSD-k támogatják a legújabb PCIe Gen 3x4 sávokat. A 970 PRO és EVO sorozat a legtöbbet hozza ki az NVMe sávszélességből, így nagy mennyiségű adat kezelésekor is kiváló teljesítményre képes, amelyre például a 3D-s és 4K-s grafikai munkák végzésekor, csúcsminőségű számítógépes játékok futtatásakor vagy adatelemzés esetén is szükség lehet.

A 970 PRO SSD 3500 MB/s szekvenciális olvasási sebességet és 2700 MB/s szekvenciális írási sebességet , míg az EVO SSD-k 3500 MB/s szekvenciális olvasási sebességet és 2500 MB/s szekvenciális írási sebességet kínálnak . A Samsung legújabb V-NAND technológiájának és az újratervezett Phoenix kontrollernek köszönhetően az új SSD-k szekvenciális írási sebessége 30 százalékkal növekedett az előző generációs szilárdtest-meghajtók teljesítményéhez képest . A TurboWrite technológiával ellátott 970 EVO SSD akár 78 GB-os pufferméretet  használ a gyorsabb írási sebesség érdekében.

A megnövelt teljesítmény mellett a 970 PRO és EVO SSD-k rendkívüli élettartammal és megbízhatósággal rendelkeznek. Az ötéves  vagy akár 1200 írott terabájtig  terjedő garanciával – ami 50 százalékkal nagyobb az előző generációhoz képest  – a 970 PRO és EVO SSD-ket hosszútávú használatra tervezték.  A Dynamic Thermal Guard technológia az optimális üzemi hőmérséklet automatikus felügyeletével és fenntartásával védelmet nyújt a túlmelegedés ellen, míg a hőszivattyú és az új nikkel bevonatú vezérlés tovább csökkenti az SSD hőmérsékletét.

A 970 PRO és EVO rugalmas kialakítása a nagyteljesítményű számítástechnikai rendszerekhez is illeszkedik. A 970 széria számos nagy kapacitású, kompakt M.2 formátumú lehetőséget kínál, beleértve az egyoldalas felépítésű 2 terabájtos EVO modellt is, így a különféle számítástechnikai eszközök tárhelye kényelmesen bővíthető.

A 970 EVO SSD-k 250GB, 500GB, 1TB és 2TB , a 970 PRO meghajtók pedig 512GB és 1TB kapacitású változatban kerülnek a boltokba. A 970 PRO és EVO szilárdtestmeghajtók 74 990 Ft-os, illetve 34 990 Ft-os ajánlott fogyasztói ártól lesznek elérhetőek várhatóan 2018. május 14-től. További információ: www.samsung.com/SSD, www.samsungssd.com

Az SSD-ket bemutató videó:

 

Vissza