Megérkezett az üzenetküldés következő generációja

Kütyü Magazin - 2018. március 8.

A telefon üzenet gombja mostantól még többet nyújt. A Deutsche Telekom március folyamán bevezeti az RCS (Rich Communication Services) szolgáltatását a Magyar Telekom lakossági és üzleti előfizetői számára is, ezáltal újítva meg az üzenetküldési lehetőséget. 

Az új generációs üzenetküldő szolgáltatás a 25 éve működő és a még mindig gyakran használt klasszikus szöveges SMS-t és a másfél évtizede debütált MMS mobil képtovábbító szolgáltatást egészíti ki új funkciókkal: csoportos chat-eléssel, HD minőségű fényképek, videók megosztásával, fájlok küldésével, saját pozíció megosztásával vagy akár csoportos üzenet küldésével. Az előfizetők az RCS szolgáltatást aktiválva egymás között és a világ bármely más RCS felhasználójával internet alapú chat formájában is tudnak üzenetet váltani.

Az új szolgáltatás egyszerűen és gyorsan használható, egyes mobiltelefon készülékeken az előre telepített üzenetgombról közvetlenül elérhető, vagy a letölthető Android Messages alkalmazásban aktiválható.  Igénybevételéhez nincsen szükség regisztrációra csevegőalkalmazásban vagy közösségi oldalakon. Az elküldött üzenetek mindenképpen célba érnek akár chat üzenetként internet kapcsolaton keresztül, akár SMS vagy MMS formájában. A szolgáltatás aktiválása díjmentes, de a chat forgalom, képek, fájlok küldése az előfizető adatdíjcsomagjának terhére adatforgalmat generál lakossági és üzleti mobilinternet szolgáltatás esetében egyaránt. 

A március folyamán induló tesztüzem során a HMD Nokia 3, illetve Nokia 5, Sony Xperia XZ és a korábban értékesített Samsung Galaxy A3 (2017) készülékeken az alapértelmezett Android Messages üzenetküldő alkalmazásból érhető el a szolgáltatás, amely a közeljövőben további Samsung modelleken is használhatóvá válik. A szolgáltatás aktiválható a letölthető Android Messages alkalmazásban is 4.4, vagy magasabb Android operációs rendszerű mobilkészülékeken. 

A szolgáltatás igénybevételének lehetőségéről és feltételeiről a Telekom honlapján lehet tájékozódni.

Vissza