Az ünnepek alatt sem tudjuk nélkülözni a mobilnetet

Kütyü Magazin - 2017. december 15.

Tavaly a karácsonyi ünnepek alatt 30%-kal többet mobilinterneteztek a Telekom ügyfelei, mint egy évvel korábban. Az idén bizonyára még ennél is intenzívebben nő a mobilnet forgalom, hiszen a Telekom ügyfelei közül egyre többen váltanak a teljes korlátlan, illetve a tematikus korlátlan mobilnetes csomagokra.

A Telekomnál arra számítanak, hogy további lendületet kap a mobilnet forgalom az ünnepek alatt, hisz december 24. 00:00 és 2017.12.26. 24:00 között a Telekom azon szerződéses és feltöltőkártyás lakossági és üzleti ügyfelei, akinek a csomagjában még nincs benne ezen alkalmazások korlátlan használata és felhasználható mobilnet egyenleggel rendelkeznek, úgy használhatják a Facebook és Instagram közösségi alkalmazásokat, hogy az nem csökkenti az adatkeretüket. (Az adatforgalmi kinullázás nem vonatkozik a fenti alkalmazásokon keresztül elérhető, vagy azokba beágyazott videoforgalmakra.)

A karácsonykor korlátlanul használható közösségi alkalmazások révén várhatóan még több ügyfél kedvet kap ahhoz, hogy a #mindenkibelead hashtaggel fotókat osszon meg téli élményeiről, és ezzel támogassa az Autistic Art Alapítványt.  A Telekom minden feltöltött kép után 100 forintot utal az alapítványnak, az összegyűjtött pénzt az autizmussal élő fiataloknak fenntartott otthonok fejlesztésére fordítják.

A szeretteinkkel, barátainkkal történő kapcsolattartásban a mobilhívás (70%)  és a chat (42%) dominál a karácsonyi időszakban – derült ki az eNET és a Telekom tavaly karácsonyi, a felnőtt internetezők körében végzett felméréséből. SMS-t és e-mailt csak tízből három válaszadó szokott küldeni. A vezetékes telefonálás ebben az esetben is egyre kevésbé jellemző (25%), helyét lassan átveszi az internetes telefonálás, melyet már 21 százalék használ.

Vissza