A WIWE 50 készüléket ajánlott fel sportegyesületeknek

Kütyü Magazin - 2017. október 18.

Az egri Sanatmetal Kft. WIWE szívdiagnosztikai divíziója több hetes promóciós kampánnyal csatlakozik a világméretű Stroke Világnapja rendezvénysorozathoz, melynek során többek között ingyenes készülékeket ajánl fel sportegyesületeknek. A téma aktualitását a közelmúlt tragikus hírei erősítik, melyek kiváló sportolók haláláról számolnak be, holott rendszeres EKG szűréssel 4-ből 3 haláleset megelőzhető lenne!

Hazánkban a szív- és érrendszeri betegségek több halálesetért felelősek, mint valamennyi egyéb betegség, baleset és halálok együttvéve. A stroke évi 50 ezer áldozatot követel, melyből 12 ezer halálos kimenetelű. A hirtelen szívhalálnak hazánkban évente 25000 ember esik áldozatul, ritmuszavarban a lakosság 3%-a érintett, viszont 4-ből 3 haláleset megelőzhető lenne rendszeres EKG szűréssel! Hirtelen szívmegállás miatt néhány hét leforgása alatt két kiváló sportoló hunyt el tragikusan – a Sanatmetal úgy érezte, tenni kell ez ellen!

Az egri cég által kifejlesztett névjegykártya méretű mobil EKG, a WIWE, klinikai szintű EKG felvételt készít és stroke, illetve hirtelen szívmegállás rizikóbecslést végez egy perc alatt, bárhol, bármikor. A kiértékelő algoritmus pontossága 98.69%-os, a használatával kapcsolatos friss klinikai study igazolja, hogy a páciensek és élsportolók WIWE-val végzett vizsgálati módszere hatékony, helytelen orvosi döntés nem született! 

Október 19-én induló promóciós kampányuk – mely kapcsolódik a globális Stroke Világnapja rendezvénysorozathoz – több szálon fut, egyik kiemelkedő eleme, hogy 50 db WIWE készüléket ajánlottak fel ingyenesen sportegyesületek számára, hogy elősegítsék a hirtelen szívmegállás megelőzését! Az első WIWE-ért a felajánlást követő pár órán belül már a ZF Eger Vízilabda bajnok csapata jelentkezett!

Kampányuk emellett nyereményjátékkal, edukációs cikkekkel és árkedvezménnyel segíti elő a prevenciót lakossági szinten. A WIWE a rizikóbecslés mellett támogat az egészséges életmód kialakításában is tippekkel, és lépésszámláló, kalóriaszámláló használatával. Automatikusan képez egészségnaplót a vizsgálati eredményeinkről, melyben követhetjük a tendenciákat, és melyet az egész család használhat, az eredmények pedig továbbküldhetők orvosi kiértékelésre.

A WIWE-ot nem csak hazánkban, hanem külhonban is egyre többen használják: eddig 20 országban indult el a regisztrációja és forgalmazása, melyek közül kiemelkedő hír, hogy megkapták az ausztrál hatóság (TGA) engedélyét a forgalmazásra, és elindították az előrendelések kiszállítását.  Az év végére várják az USA engedélyét. 

Vissza