Határtalan kreativitás: a Cannes-i Filmfesztiválon debütál a HP új prémium számítógépes portfóliója

Kütyü Magazin - 2017. május 22.

A HP Inc. idén immár tizennegyedik éve vesz részt a Cannes-i Filmfesztiválon. A gyártó ennek ellenére sem pihen, és nem elégszik meg a filmgyártás terén 75 éves múltra visszatekintő gazdag örökségével: 2017-ben is olyan készülékeket mutat be az eseményen, amelyek újraértelmezik azt, ahogy az emberek terveznek, együttműködnek és alkotnak.

A díjnyertes munkaállomásokat és a filmipart inspiráló kijelzőket gyártó HP új, premium Spectre x2 portfóliója, valamint ENVY x360 és ENVY laptopjai olyan teljesítményt, dizájnt és innovációt kínálnak a felhasználóknak, amelyek képessé teszik korunk digitális alkotóit, hogy eddig sohasem látott módon inspirálják a világot.

„A Cannes-i Filmfesztiválon a világ legnagyszerűbb filmkészítői és művészei gyűlnek össze, hogy bemutassák a történetmesélés különleges módjait. Stílusos, új, prémium termékeink azzal a céllal készültek, hogy általuk szabadjára engedhessük a bennünk rejlő kreativitást” – mondta el Ron Coughlin, a HP Inc. Személyi számítógépes rendszerek üzeltágának elnöke. – A most bejelentett Spectre és ENVY személyi számítógép termékcsaládunk inspirálja a képzeletet és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy újra felfedezzenek és alkossanak.”

A vállalat Spectre és ENVY személyi számítógépeinek minden jellemzője feszegeti a kreativitás határait és új lehetőségeket tár fel, megerősítve a HP vezető szerepét az újraalkotás terén. A merész mérnöki megoldások és formabontó dizájn ötletek garantáltan örömére szolgálnak majd annak a generációnak, amely az önkifejezés vásznaként tekint a technológiára. A Spectre x2, a HP első luxus lecsatolható billentyűzetes laptopja, amely kifejezetten a Windows Ink munkaterülethez készült, a rendkívül precíz tollhasználat élményét nyújtja, melyet a művészközösség tagjai is véleményeztek, így garantáltan lenyűgözi majd a digitális alkotókat is. Az új  ENVY x360 és ENVY laptopok kimagasló teljesítményt kínálnak, ezzel arra ösztönzik a felhasználókat, hogy új szintre emeljék a munka, az alkotás és a játék fogalmát anélkül, hogy a stílus vagy a funkciók tekintetében kompromisszumot kellene kötniük.

„Nagyon meglepődtem, hogy a HP legújabb technológiai innovációi valóban arra ösztönöztek, hogy újragondoljam a saját kretív alkotói folyamataimat és a HP eszközein való alkotással - így az emberi érzelmek és az energiák újszerű vizuális megjelenítésével - új felületeket fedezzek fel a művészetem számára. Ennek eredményeként lehetőségem nyílt, hogy egy olyan mélyebb, kollektív narratívába vonjam be az embereket, amelyről eddig nem is tudtam, hogy létezik” – mondta el Jordan Nickel (POSE), kortárs festő és látnok. – „Nagyszerű tapasztalat volt együtt dolgozni a HP-val a Cannes-ban debütáló, izgalmas projekten, hiszen ezáltal továbbra is képes leszek progresszív módon alkotni."  

A HP Spectre x2 egyetlen prémium, lecsatolható billentyűzetes számítógépben egyesíti a hetedik generációs Intel Core processzor teljesítményét, a rozsdamentes acél pántok tartósságát és a Windows Ink-munkafelületen való alkotás lehetőségét.

  • Precíz rajzolás bármely üzemmódban: A Windows Ink által hitelesített toll nyomásérzékelős, így a fejlődő művészek és alkotók művészi effektek széles választékából válogathatnak, a különböző vonalvastagságoktól kezdve a kifinomult árnyékoláson át a színezésig. Emellett az U alakú, rozsdamentes acélból készült, akár 165 fokos dőlésszöget biztosító állvány tökéletesen illeszkedik bármely életstílushoz és alkotási szöghöz, miközben kivételes tartósságot biztosít a mindennapi használat során.

  • Prémium anyagokkal megerősített kialakítás: A kifinomult dizájn érdekében a készülék minden íve és kontúrja tartós, erről a CNC megmunkált alumínium váz, a sötét hamuezüst színezés, illetve a réz színű támaszték gondoskodik.
  • Fényes, erős kijelző: A ragyogó 12,3 colos, átlós 3K2K (3000x2000) kijelző 6 millió pixel megjelenítésére képes, így új szintre emeli a HD szórakoztatás élményét, és eltérő fényviszonyok között is használható, jobb olvashatóságot és láthatóságot biztosítva a fotósok és grafikusok számára.
  • Strapabíró, lecsatolható billentyűzet: A nagyméretű,  érzékeny üveg touchpaddel felszerelt billenytűzet az erős mágnesességnek köszönhetően bármely üzemmódban a helyén marad.
  • Nagy felbontású kamerák: A készülék egy 13 megapixeles hátlapi, egy 5 megapixeles WDR széles látószögű előlapi és a Windows Hello biometrikus azonosításához használható IR kamerával érkezik.
  • Hosszú akkumulátor-élettartam HP gyorstöltéssel: A szórakozás és hatékonyság garantált az akár több mint 8 órás üzemidőt bíró akkumulátornak, valamint a HP Gyorstöltés funkciójának köszönhetően, amellyel az akkumulátor akár 30 perc alatt 0 százalékról 50 százalékra tölthető.

 

A HP ENVY 13 Laptoppal újraértelmeződik az útközbeni munkavégzés, miközben az ENVY 17 Laptop asztali környezethez hasonló teljesítményt kínál és vászonként szolgál az alkotó számára, bárhol is érje az ihlet.

  • A vörös szőnyegre illő kialakítás: A természetes ezüst és selyemfényű arany színben elérhető tartós fém váz és a karcsú, forgó pánt lehetővé teszi, hogy a ventilátor könnyebben keringesse a levegőt, miközben kényelmesebb gépelési élményt is biztosít.

  • Határtalan kreativitás: A több mint 8 millió pixel megjelenítésére képes UHD kijelző, a rejtett erősítőkkel felszerelt négyes hangszóró és a nagy látószögű HD WDR kamera gondoskodik arról, hogy az alkotás és a szórakozás igazán zökkenőmentes folyamat legyen.
  • Biztonságos tartalom: A HP Envy 13-ba épített, ujjlenyomat-olvasóval felszerelt, opcionálisan használható HP Secure Pad  és a Windows Hello kényelmes biztonsági funkciókat kínál és egyben bitosíték arra, hogy a legújabb inspirációnk nagyobb biztonságban lesz.
  • Teljesítmény, amely többre ösztönöz: A legfrissebb Intel Core-i3, Intel Core-i5 és Intel Core-i7 processzorok segítségével a többfeladatos munkavégzés könnyebbé válik, míg az NVIDIA opcionálisan választható grafikus kártyái nagyobb felbontást, jobb válaszarányt és színmegjelenést tesznek lehetővé a képernyőn a fótókat és videókat szerkesztő felhasználók számára. 

 

Az HP ENVY x 360 15.6” hibrid laptopot úgy tervezték újra, hogy ötvözze a laptop és a tablet technológiáját és sokoldalúságát.

  • Átalakítható dizájn, lekerekített ívek: Az ívelt kijelző, az unibody alumínium váz, és az akadálytalanul forgó pántok bármely üzemmódban és színvariációban biztosítják a minőséget és a tartósságot. Az Intel processzorokkal felszerelt változatok természetes ezüst, míg az AMD processzoros változatok  sötét hamuezüst színvariációban érhetők el.

  • Egy kijelző, amely készen áll a rajzolásra és a streamelésre: A Windows Ink tanusítvány a kimagaslóan precíz N-tig stylus-szal bármely felhasználó számára olyan egyszerűvé teszi a jegyzetelést és a dokumentumok megjelölésést, ahogy egy toll siklik a papíron. Az UHD IPS kijelző 8 millió pixelt jelenít meg a videónézés és az aprólékos szerkesztési feladatok során.
  • Felturbózott hatékonyság: A bizonyított teljesítmény és választási lehetőség azt jelenti, hogy a felhasználók az Intel Core-i5, Intel Core-i-7, AMD A9, valamint A12 processzoroknak köszönhetően hatékonyan végezhetnek párhuzamos feladatokat, míg az akár 16GB-es DDR4 memóriával való konfigurálhatóság lehetővé teszi a végtelen számú alkalmazás zökkenőmentes futtatását.

 

A Spectre és az Envy árazása és elérhetőségei

  • A HP Spectre x2 júniustól a kiválasztott európai, közel-keleti és afrikai piacokon lesz elérhető 1,599 eurós kezdőáron.
  • A HP ENVY x360 15 júniusban érkezik az európai, közel-keleti és afrikai piacokra, az Intel processzorral felszerelt változat 899 eurós, míg a AMD processzoros verzió 749 eurós ajánlott fogyaztói áron kerül a boltokba.
  • A HP ENVY 13 ugyancsak júniusban kerül az európai, közel-keleti és afrikai piacokra 899 eurós kezdőáron.
  • A HP ENVY 17 Laptop 1,099 eurós áron érkezik Európába, a Közel-Keletre és Afrikába ez év júniusában.
Vissza