Az LG legújabb, legizgalmasabb 4K HDR monitorait mutatja be a 2017-es CES-en

Kütyü Magazin - 2016. december 15.

Az egész iparág számára fontos és jövőbe mutató lépésre készül az LG Electronics (LG): a legmodernebb technológiával készülő, prémium kategóriás, nagy felbontású monitorainak köszönhetően piacvezetőnek számító vállalat januárban, a 2017-es CES fogyasztói elektronikai kiállításon, Las Vegasban mutatja be HDR-kompatibilis, 32 hüvelykes, UHD 4K monitorát.

Manapság mind több HDR-tartalom érhető el, a filmek széles választékától kezdve a legjobb videojátékokig. A HDR-technológia által kínált kiváló képminőség még azok számára is egyértelmű, akik csak alkalomszerűen néznek ilyen tartalmakat, a gyártók pedig már most arra törekednek, hogy a lehető legteljesebben kihasználják ezen ígéretes technológia előnyeit. A professzionális felbontás és a kivételesen élénk színek révén a HDR-kompatibilis monitorok különösen vonzó megoldást jelentenek a kreatív szakemberek és a videójáték-rajongók számára, és rajtuk kívül mindenkinek, akinek kiemelten fontos a képminőség.

Azért, hogy az LG mindig egy lépéssel a HDR-tartalmak gyors terjedése előtt járjon, a vállalat legújabb, 32 colos, 3840 x 2160 pixeles UHD 4K monitora (a 32UD99 modell) támogatja a HDR10 szabványt, amely még nagyobb fényerőt és még szélesebb színskálát kínál. Annak köszönhetően, hogy ez a készülék kompatibilis a HDR10 szabvánnyal, a monitor nagyobb csúcsfényerőre képes, így sokkal kényelmesebbé válik a video- vagy képszerkesztési munka.

A 32UD99 modell IPS panellel készül és a DCI-P3 színtér több mint 95 száza-lékának megjelenítésére képes, így ideális választás minden olyan médiatartalom-készítő szakember számára, akinek számítanak az olyan különleges funk-ciók, mint az iparágban páratlan színvisszaadási pontosságot nyújtó True Color Pro. A legújabb, HDR-képes játtékkonzolok sem jelentenek kihívást a 32UD99-es modell számára: ez a monitor megfelel a gamerek legmagasabb igényeinek is, hiszen a HDR-felbontású videójátékok lassan az otthoni szórakozás új mércéjévé válnak.

 

Elegáns, lenyűgöző kialakításának köszönhetően még akkor is elismerő pillan-tásokra tarthat számot a 32UD99 monitor, ha épp ki van kapcsolva. A készülék USB-C portja révén csak minimális számú kábelre van szükség, a készülék kü-lönleges kialakítását pedig a különösen vékony keret és a karcsú ArcLine talp teszi teljessé. Azzal, hogy mindössze egyetlen kábel segítségével egyszerre megoldható a videójel-továbbítása egy 4K kijelző felé, egy csatlakoztatott laptop töltése és az adatok továbbítása, a 32UD99 véget vet a zavaró kábeldzsungelnek, így még elegánsabbá teszi a monitor megjelenését. És ez nem minden: a monitor beépített, átütő erejű hangszórói — az LG Rich Bass technológiájával felvértezve — valódi audióélményt garantálnak.

A 2017-es CES-en az LG más monitor-újdonsággal is előrukkol: itt mutatja be a 34 colos, 21:9 képarányú, UltraWide Mobile+ készüléket (a 34UM79M modellt). 

A 34UM79M a világ első, Chromecast-képes multimédiás monitora, így a készülék használói gond nélkül streamelhetik kedvenc filmjeiket, zenéiket, video-játékaikat és egyéb tartalmaikat a mobil eszközeikről egyenesen a monitorra. Az LG új 21:9 UltraWide monitora emellett lehetővé teszi, hogy a felhasználók párhuzamosan végezhessenek multitask feladatokat egy PC-n és egy mobil eszközön, egyetlen képernyőt használva. A Dual Controller Plus funkció ehhez hasonlóan arra szolgál, hogy egyetlen billentyűzet és egér segítségével egyszerre irányíthassuk a számítógépünket és egy okostelefont vagy tabletet. Az LG Mobile+ Monitor alkalmazás révén ráadásul kényelmesen és távolról elérhető számos monitorbeállítási funkció, így például a jel-bemenet, a hangerő, a képarány, a PBP/PIP.

Az LG UltraFine 5K és 4K kijelzők mellett szintén Las Vegasban rukkol elő a vállalat az új 34 colos 21:9 UltraWide gamer monitorral. A 34UC99 modellből semmi sem maradt ki, ami a legteljesebb játékélményhez szükséges: más funkciók mellett megtalálható a készülékben a szakadásmentes, dinamikus képfolyamért felelős AMD FreeSync technológia, az éles képet garantáló egy milliszekundumos elmosódás csökkentés (Motion Blur Reduction), a képernyő bemeneti késleltetését minimalizáló Dynamic Action Sync és a fekete szín stabilizátor is.

„Mérnökeink fáradhatatlanul dolgoznak a feltörekvő technológiákat és trendeket ötvöző új monitorok megalkotásán, hogy megőrizzük piacvezető szerepünket” — mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke. „Vállalatunk elkötelezett az iránt, hogy az iparág leginnovatívabb, prémium kategóriás monitorait kínálja a nagyfelbontású, HDR-kompatibilis készülékektől kezdve egészen a multitasking feladatokra és játékra optimalizált 21:9 képarányú UltraWide monitorokig.”

A CES látogatói maguk is megismerkedhetnek az LG legújabb és legfejlettebb monitoraival a Las Vegas Convention Center központi csarnokának (Central Hall) 11100-as standján. A 2017-es CES-en debütáló teljes LG-termékválasztékkal kapcsolatban kérjük, keresse fel a http://www.LGnewsroom.com/CES2017 weboldalt.

Vissza