Európába érkezik a Samsung Family Hub hűtőszekrénye

Kütyü Magazin - 2016. augusztus 30.

A Samsung Electronics a berlini IFA 2016 kiállításon mutatja be az ázsiai piacokon már nagy sikernek örvendő Family Hub hűtőszekrény európai változatát. Az új kétajtós hűtőszekrényben a fagyasztó alul, a normál hűtőtér pedig felül kapott helyet, az európai fogyasztók ugyanis ezt az elrendezést részesítik előnyben. 

Az eredeti Family Hub hűtőszekrényhez hasonlóan az európai változat is rendelkezik a Samsung exkluzív Twin Cooling Plus technológiájával, amely a hűtőt és a fagyasztót két külön párologtatóval hűti, és az ételek számára optimális hőmérsékletet, valamint páratartalmat tart fenn. Ezenkívül a Family Hub hűtőszekrény Precise Chef Cooling funkcióval is büszkélkedhet, amely biztosítja, hogy a hőmérséklet-ingadozás legfeljebb ±0,5 fokos legyen. A Twin Cooling Plus és a Precise Chef Cooling technológia kombinációjának köszönhetően az ételek a lehető legfrissebbek maradnak állandó, optimális hőmérsékleten, a szagok pedig nem keverednek a hűtőtér és a fagyasztó között. 

Emellett három belső kamera fényképezi a hűtőszekrény tartalmát az ajtó minden egyes becsukásakor. Így a felhasználók okostelefonjukon bármikor, bárhonnan megnézhetik, hogy miből mennyi van éppen a hűtőben. A Family Hub modell arra is képes, hogy nyilvántartsa az ételek lejárati idejét, amennyiben a felhasználó megadja a szavatosság végéig hátralévő napok számát. A számláló automatikusan visszaszámol, a részleteket pedig a Food Reminder alkalmazás használatával az érintőképernyőn lehet megnézni az ajtó kinyitása nélkül.

Az Online Shopping alkalmazás segítségével otthonról, közvetlenül a konyhából intézhető az élelmiszerek megvásárlása is. A Samsung partneri kapcsolatot épített ki minden régióban több online élelmiszer-áruházzal. Ráadásul a Family Hub tulajdonosok hozzáférhetnek a Samsung Séfek Klubjának exkluzív receptjeihez, valamint globális partnerek – így például a világ legtöbbször letöltött receptalkalmazása, az All Recipes több ezer receptjéhez.

A Family Hub hűtőszekrény európai változatának ajtaján egy 21,5 hüvelykes érintőképernyő is helyet kapott, amely interaktív családi üzenőfalaként funkcionálhat. A Samsung Smart Home alkalmazás segítségével a családtagok fotókat oszthatnak meg és üzeneteket írhatnak egymásnak, mindezt valós időben, bárhonnan. Emellett a felhasználók okostelefonjaik naptárját is szinkronizálhatják, így a Sticki alkalmazás segítségével látni fogják a többi családtag időbeosztását. 

A konyha az otthon egyik központja: leggyakrabban itt gyűlik össze a család. A Samsung Family Hub hűtőszekrény szórakoztatóelektronikai funkcióit a családtagok és a barátok szórakoztatására tervezték. A beépített hangszóróval is rendelkező készülék számos Samsung termékkel is kompatibilis, így  a screen mirroring funkció segítségével például a nappaliban lévő Samsung TV adását is nézhetjük rajta, amíg a konyhában serénykedünk, de wifin keresztül a 360 ambient audio hangszórókhoz is csatlakoztatható, így a konyhában a hűtő kijelzőjéről tudunk kiváló minőségben zenét hallgatni.

A Family Hub kiválóan példázza, hogy a Samsung miként értelmezi újra a konyha szerepét. A Family Hub nemcsak az ételek tárolására és előkészítésére szolgál, de szerepet kap a családtagok közötti kommunikációban, a szórakoztatásban és az otthoni intelligens szolgáltatásokban is. Ezekkel a funkciókkal a készülék a családi együttlétek ideális helyszínévé teszi a konyhát.

„Az alulfagyasztós Family Hub hűtőszekrényt az európai családok és a mai háztartások igényeit szem előtt tartva terveztük” – mondta Suh Byung-Sam, a Samsung Digitális berendezések üzletágának vezetője. – „Páratlan technológiáink és az összekapcsolható funkciók kiválóan illenek az európai életstílushoz, így terveink szerint megőrizzük vezető helyünket az európai hűtőszekrény-piacon.”

Vissza