Világpremier: a SEAT az első autógyár a világon, mely a CarPlay-jel kompatibilis alkalmazást tesz elérhetővé

Kütyü Magazin - 2016. augusztus 17.

A SEAT újabb lépést tett előre az autók összekapcsolhatóságának terén, az iparágban a spanyol gyártó lett világszinten is az első, amely gépkocsijaiban a CarPlay-jel kompatibilis alkalmazást tesz elérhetővé. Az iOS-fejlesztésű SEAT DriveApp már elérhető az AppStore-ban, és lehetővé teszi, hogy a gépkocsi kijelzőjén is megtekintse és kezelje az iPhone kiemelt tartalmait. Az alkalmazás már elérhető Spanyolországban, és a következő néhány hétben a SEAT többi piacára is megérkezik.

A SEAT DriveApp alkalmazással az ügyfelek elérhetik az autó teljes adatállományát. Így a megtekinthető adatok között elérhető például az időszakos szervizek időpontja, a gépkocsi gumiabroncs-nyomása, vagy akár a legközelebbi márkakereskedők ajánlatai. Az alkalmazást a következő néhány hétben további elemekkel és szolgáltatásokkal bővítik.

https://play.google.com

A SEAT DriveApp alkalmazást teljes egészében a SEAT Műszaki Központjában fejlesztették ki, amely az összekapcsolhatóságot erőteljesen támogató spanyol multinacionális vállalat technológiai élcsapata. A SEAT célja az, hogy a gazdaságos mobilitási rendszer létrehozásának vezető ereje legyen, és a gépkocsigyártásban és értékesítésben is a mobilitási szolgáltatások felé elmozduló üzleti modell kialakításának élére álljon.

A cég a SEAT márka teljes Connect változatú modelljeiben már ma is kínálja a FullLink technológiát a CarPlay-jel kompatibilis iPhone-ok valamint az Androidos készülékek számára. A SEAT modellek összekapcsolhatósága igen hasznos a gépkocsivezetők számára, mivel lehetővé teszi, hogy bárhol és bármikor képben legyenek gépjárművük helyzetét illetően, valamint teljesen biztonságosan vezetve maradhassanak összeköttetésben a közösségi hálózatokkal. 

A SEAT elsőként vezette be az „integrált okostelefonok technológiát” (Smartphone Integration technology), amely kompatibilis a CarPlay-jel, az Andoiddal és a MirrorLink-kel. A SEAT az elmúlt két évben részt vett a barcelonai Mobil Világkongresszuson is.

Vissza