Újra EISA-díjat nyert az LG OLED TV-je

Kütyü Magazin - 2016. augusztus 16.

Immár ötödik egymást követő évben nyerte el az LG Electronics (LG) OLED TV-je az európai piacon kapható legjobb high-end televíziónak járó elismerést az Európai Kép- és Hangszövetségtől (European Imaging and Sound Association — EISA). Az EISA díjairól minden évben 20 ország 50 multimédia-magazinjának szakértőit felvonultató bi-zottság dönt — ez a testület az innovatív termékeket azok technológiai tudása, formaterve és a bennük megtestesülő innováció alapján értékeli.

Az európai piac legjobbjának ítélt high-end tévének járó elismerést elnyerő LG SIGNATURE OLED TV (a 65G6 modell) esetében a zsűrit a hihetetlenül jó képminőséget garantáló tökéletes fekete megjelenítése győzte meg, a készüléket a szakértők „valóban a legkorszerűbb” televíziónak aposztrofálták. A szakértők értékelésükben különösen nagyra értékelték, hogy a készülék egyszerre támogatja a HDR 10 és a Dolby Vision HDR-szabványt is.

Az LG nemrégiben Magyarországon is bemutatta legfejlettebb 4K felbontású HDR-képes OLED TV-it, köztük a luxuskategóriás, EISA-díjazott LG SIGNATURE OLED TV G6 készüléket, valamint az augusztustól már kapható E6, B6 és C6 modelleket, amelyek az idei CES-en debütáltak Las Vegasban. 

„Rendkívüli elismerést jelent, hogy immár ötödik egymást követő évben megkaptuk az EISA legnagyobb presztízsű díját, amely minden esztendőben egyformán értékes a számunkra” — mondta Brian Kwon, a LG Home Entertainment Company elnöke. „Ez az elismerés megerősíti azon meggyőződésünket, amely szerint az LG SIGNATURE OLED TV olyan mérnöki csúcsteljesítmény, amely lélegzetállító képminőséggel és forradalmi formatervvel párosul.”

A 65G6 modell mellett az LG egy másik televíziója, az UH770V SUPER UHD TV is elismerést érdemelt: a készülék meggyőző képminősége és intuitív webOS 3.0 okostévés platformja miatt kapta meg az EISA európai okostévé-díját.

Szintén a díjazottak között volt az LG csúcskategóriás okostelefonja, a G5, amely moduláris felépítése és a teljesen fémből készült, unibody készülékháza miatt érdemelte ki az EISA mobilinnovációs elismerését.

Vissza