Négy rangos EISA díjat kapott a Panasonic

Kütyü Magazin - 2016. augusztus 16.

Az EISA (Európai Kép- és Hangszövetség) idén a Panasonic négy termékét is díjazta, így elismerésben részesült a LUMIX TZ100 fényképezőgép, a Panasonic Dual I.S. dupla képstabilizátor, a 65DX900 TV valamint a DMP-UB900 Blu-Ray lejátszó.

A rangos EISA 2016 címet tehát három termék és egy képalkotó rendszer kapta meg a következő kategóriákban:

  • European Travel Compact Camera 2016–2017 díjat kapott a LUMIX DMC-TZ100 modell,
  • European Photo Innovation 2016–2017 díjat nyert a Panasonic DUAL I.S. System,
  • European Home Theater System — TV 2016–2017 díjban részesült a Panasonic TX-65DX900 modell,
  • European ULTRA HD Player 2016–2017 díjat a Panasonic DMP-UB900 modellje nyerte.

Lumix DMC-TZ100 - tökéletes útifotók

A Lumix TZ100 fényképezőgéppel a teljesítmény és funkcionalitás tökéletes egyensúlyát alkotta meg a Panasonic. Kristálytiszta LEICA zoom objektívének kialakítása stílusos és letisztult.

„Olyan beállítások használatát javaslom, amelyeknél a fotós csak egy paramétert ad meg és a fényképezőgép gondoskodik a többiről. Jó fényviszonyok mellett például az „S” programot használom, hogy a záridő prioritását beállíthassam. Ha állvánnyal szeretnék tájképeket készíteni, az „A” módot használom, amelynél a rekeszérték élvez elsőbbséget. Gyenge fényviszonyok mellett vagy gyorsan mozgó célpontok esetén a fényképezőgépet „M” módra váltom, hogy minden paramétert magam állíthassak be, a kép tényleges igényeinek megfelelően” - mondja el Marco Crupi fényképész, aki görögországi útjára vitte magával a Lumix TZ100 fényképezőt.

A LUMIX DMC-TZ100 az első olyan fényképezőgép a sorozatban, amelyet egy F2.8-5.9 LEICA DC objektívvel láttak el, élethű képek készítését téve lehetővé, lenyűgöző mélységélességgel. Az objektív sokoldalú, 10-szeres zoomtartománnyal rendelkezik, 25 mm és 250 mm között, amely ideálissá teszi madarak és más természetfotók nehezen elkapható pillanatainak fotózására. 

Panasonic TX-65DX900: a világ első „Ultra HD Premium” TV készüléke

A TX-65DX900 TV finomhangolásához Hollywood hivatásos fénymegadó szakembereit és filmkészítőit kérték fel segítségül. A Panasonic 4K PRO modell a Studio Master HCK+ processzort kombinálja egy professzionális filmprojektorral, amely a színek, kontrasztok tisztaságát biztosítja és páratlan fényerőt nyújt. Kifinomult dizájnjának köszönhetően pedig ragyogóan mutat minden helyiségben.

A modell helyi pixelhalványítás (local dimming) technológiát és méhsejt-szerkezetet alkalmaz. Bizonyítja továbbá, hogy egy LCD képernyő egyaránt képes az erős fények és a mélyfeketék megjelenítésére, ami elengedhetetlen a kiváló HDR élményhez. A méhsejt-szerkezet a képernyőt többszáz, különállóan irányított fénykötegekből álló zónára osztja, amelyek egymástól elszigeteltek, így megelőzhető a fényátcsorgás, amely a fényes képelemek körüli halvány glóriát idézné elő. Emellett a Panasonic Wide Colour Phosphor technológiája fejlett LED háttérfényt kombinál az új színszűrő rendszerrel, és így szélesebb színspektrumot képes létrehozni, lehetővé téve, hogy a képernyőn gazdag, árnyalt és természetes színtónusok jelenjenek meg, különösen a sötétebb jelenetek esetén.

Dual I.S. - innovatív képstabilizáló rendszer

A Dual I.S képstabilizáló rendszer a váz és az objektív stabilizációját kombinálja  a tökéletes kézremegés-kiegyenlítés és az akár 4F lépésnyi korrekció érdekében. Az 5-tengelyes Dual I.S. stabilizáció egyaránt működik nagy látószögű és telefotós állóképek készítésnél és mozgóképes filmfelvevő módokban - ide értve a 4K videókat is. A váz és objektív egyszerre működik a képstabilizáció során, így mindkettő pozitív tulajdonságai maximálisan kiaknázhatók. 

 

Panasonic MP-UB900: képek és hangok, épp úgy, ahogy a rendező megálmodta őket

Az UB900 lejátszó új 4K High-Precision Chroma processzorral rendelkezik, amelyet olyan képalkotási technológiákkal szereltek fel, mint például a Chroma processing technológia, vagy a magas szintű képfeldolgozás, amelyeket a Panasonic Hollywood Laboratory (PHL) Blu-ray kutatási és fejlesztési intézete gondozott és finomított.

Az UB900 az Ultra-HD Blu-Ray adatok óriási mennyiségének minden előnyét kihasználva alkotja újra a képeket az otthoni TV-n úgy, hogy azok a készítők elképzeléseit maximálisan visszaadják.

Az UB900 ezen túlmenően nagymértékben javított a hangminőségen is. Emellett felszerelték egy optimalizált, nagykapacitású tápegységgel, valamint kiváló minőségű audio-alkatrésszel és –összetevővel, amelyek a gazdag hangélményért felelősek. Ezen felül támogatja az olyan valósághű audio-formátumokat is, mint a DSD és az ALAC.

A 4K iránti kereslet növekedésével az új generációs UB900 Ultra-HD Blu-Ray lejátszó új élményt biztosít a filmnézés terén azok számára, akik tökéletes kép- és hangminőséget igényelnek. 

Vissza