Az intelligens antenna a kulcs a „Wi-Fi kihívás” teljesítéséhez

Kütyü Magazin - 2016. július 14.

A gyorsan fejlődő 802.11ac technológia vezeték nélküli csatornák közötti interferenciáit vizsgálta meg a Bresciai Egyetem szakértő kutatócsoportja. 

A vizsgálat eredménye szerint a ZyXEL WAC6503D-S okos antennával felszerelt Wi-Fi hozzáférési pontja 75%-kal jobb teljesítményre képes a versenytársak modelljeinél, egyszerre biztosítva a magas teljesítményt és a széles lefedettséget a vezeték nélküli hálózatokban.

A kutatási projekt keretein belül létrehozott Wireless Hálózati Csoport vezetői szakértői a Bresciai Egyetemen hasonlították össze négy hálózati márka (Aruba, Cisco, Ruckus, ZyXEL) okos antennával felszerelt és okos antennával nem rendelkező AP eszközeit. A közös csatorna interferencia (co-channel interference) a gyorsan fejlődő 802.11ac technológia egyik égető problémája: habár a hálózati csatornák egyre szélesebbek, az elérhető sávok száma folyamatosan csökken. Mivel egyre több Wi-Fi hozzáférési pont működik ugyanazon a csatornán, az eszközök egymás teljesítményét akadályozzák. Az adatforgalmi erő csökkentése rövidtávon mérsékeli a problémát, ugyanakkor rosszabb lefedettséget és vakfoltokat is eredményez a hálózatban. Az egyetem csapata négy márka hozzáférési pontjainak összehasonlítása után a teszt győztesének a ZyXEL WAC6503 eszközét hirdette ki, mely átlagosan 75%-kal nyújtott magasabb teljesítményt versenytársainál. 

“A Bresciai Egyetem kutatása az egész iparág szempontjából fontos volt, hiszen rávilágított arra, hogy a közös csatorna interferencia a jelen talán egyik legnagyobb megoldásra váró problémája a kiváló Wi-Fi szolgáltatás biztosításában”- mondta Treso Tamás, a ZyXEL regionális értékesítési menedzsere. Hozzátette: „Technikai áttörés szükséges ahhoz, hogy az interferenciával való küzdelemben egyúttal a lefedettség is növekedjen. A WAC6503D-S eszközünkbe integráltuk az okosantenna technológiáját, mely hozzásegített minket ahhoz, hogy a komplex kihívások -mint a teljesítmény, a lefedettség és a gyorsaság maximalizálása az interferencia csökkentése közben- áthidalásával megnyerjük ezt a tesztet.”

Vissza