Új switch sorozat 10 gigabit feltöltési sebességgel

Kütyü Magazin - 2016. július 5.

Bevezette a piacra új, 10 Gigabit feltöltési sebességre képes switch sorozatát a tajvani ZyXEL. A nagyteljesítményű PoE támogatással felszerelt XGS2210 sorozat a 802.11ac vezeték nélküli standard rohamos terjedésére nyújt megoldást, és biztosítja a forgalomigényes felhasználás akadálymentes működését. 

Az új switch sorozat modelljei az IP-alapú kamerák, a VoIP telefonok vagy a nagy felbontású stream alkalmazások használatakor is biztonságos és gyors sávszélességet tesznek lehetővé.

Az Infonetics kutatása alapján a 802.11ac vezeték nélküli sztenderd 2017-ig a nagyvállalati piac 80%-át le fogja fedni, ami a 2019-es évre akár 90%-ig is emelkedhet. Hatékony kiszolgálásukra kizárólag a magasabb teljesítményű hálózati switchek alkalmasak, melyeknek egyre magasabb feltöltési sebességgel kell bírniuk. 

A ZyXEL az XGS2210 sorozattal tette jövőbiztossá üzleti felhasználású termékeit. A kereszt-domain útvonalak hatékony működtetése érdekében az XGS2210 sorozatot egyszerűen kezelhető alapbeállításokkal szerelték fel, amely a CLI és SNMP programoknak köszönhetően a haladó felhasználók részére is hatékonyan beállítható. A sorozat sFlow funkciója az adminisztrátorok részére folyamatosan elemzi és figyeli a hálózat forgalmát és láthatóságát. A ZyNOS V4.30 ingyenes hálózati operációs rendszerrel pedig olyan speciális funkciók válnak kezelhetővé, mint az IP forrásvédelem vagy a PoE ütemezés.

A PoE+ technológiával a nagyteljesítményű hálózat egészen 375W-ig kiépíthető, és olyan erőigényes eszközök is probléma nélkül elhelyezhetőek benne, mint a 802.11ac hozzáféri pontok vagy a PTZ és Dome kamerák. A ZyXEL a sorozatot 28 és 52 portos modellekkel vezette be, PoE és non-PoE változatokkal.

Kulcsszavak: hálózat, switch, ZyXEL
Vissza