SMART 2016: Budapesten versenyeznek a legjobb az európai startupok

Kütyü Magazin - 2016. április 28.

Európai startup seregszemlének ad otthont 2016. május 23-án Budapesten a SMART 2016 konferencia. A Telekom 13 országot átölelő innovációs versenyének (Telekom Innovation Contest) döntőjében tíz nemzetközi induló tech vállalkozás mérkőzik meg egymással és mutatkozik be a Telekom Innovation Expo keretében. 

„A Deutsche Telekom számára a startupok az új elképzelések fontos forrását jelentik, folyamatosan keressük az újító szellemű vállalkozókat. Várakozással tekintünk a budapesti Expóra, ahol bizonyára sok briliáns elme találkozik majd” – mondta Dr. Heinrich Arnold, a Telekom innovációért felelős igazgatója és a Telekom Innovation Laboratories nemzetközi vezetője.

A Telekom nemzetközi innovációs versenyén 13 ország – köztük Nagy-Britannia, Németország, Lengyelország és Magyarország – legjobb startupjai szállhatnak ringbe. A verseny döntőjének idén a budapesti SMART 2016 konferencia ad otthont, a fináléban a 10 legjobb csapat mérkőzik meg a Telekom nemzetközi startup szakemberei előtt.

Magyarország egyetlen erőforrása az agy

A SMART 2016 a nemzetközi innovációs verseny mellett közel 100 külföldi és hazai előadó segítségével járja körbe az okostechnológia és a digitalizáció életünk minden területét átszövő hatásait. Szó lesz többek között az okosvárosokról, a digitális egészségiparról, az okos járművekről, az e-közigazgatásról, a kiberbiztonságról, illetve az internetes innovációról. A résztvevők továbbá olyan húsbavágó kérdésekre is választ kaphatnak, hogy milyen lesz Budapest 30 év múlva, hogyan robbantotta fel a digitalizáció a vállalati kommunikációt, vagy miért az emberi agy Magyarország egyetlen erőforrása.

 


Nyugdíjazzák a bankokat a fintech startupok?

A konferencián számos már sikeres techcég is beszámol tapasztalatiról. A budapesti fejlesztő központtal rendelkező, 1,6 milliárd dollárra értékelt Skyscanner mobilfejlesztési projektjeibe enged betekintést. A Supercharge nevű magyar applikációfejlesztő cég arról tart előadást, hogy hogyan rengetik meg a New York-i albérlet piacot.  A Fintech Group pedig arra mutat rá, hogy a pénzügy terén megjelenő technológiai megoldások hogyan válthatják ki rövid időn belül a klasszikus banki szolgáltatásokat.

A rendezvényen a fentiek mellett szó lesz az oktatás és a technológia viszonyáról, a robotikáról, a digitalizáció HR szakmára kifejtett hatásáról, a fejlesztők aktuális kihívásairól és a hazi startupok exportlehetőségeiről is.

További információ és regisztráció: www.smconf.hu

Vissza