Újra az LG tévéit ajánlja a Netflix

Kütyü Magazin - 2016. április 8.

Immár a második egymást követő évben válogatta be a Netflix az LG Electronics (LG) csúcskategóriás 4K felbontású televízióit az online streaming videoszolgáltató által ajánlott tévékészülékek (Netflix Recommended Program) körébe. Erre a listára azok az okostévék kerülhetnek fel, amelyeken könnyen, gyorsan, zökkenőmentesen, tökéletes teljesítménnyel működik a Netflix-alkalmazás, illetve általában is jobban teljesítenek az internetes televíziózás terén.

Az LG legfejlettebb, webOS 3.0 operációs rendszerrel működő 4K felbontású tévéi egy szigorú, részletes követelményeket tartalmazó vizsgálat után kapták meg ezt az elismerést. Első körben az LG SIGNATURE OLED TV (G6), két 4K OLED TV (az E6 és a C6 modell), két Super UHD tévé (az UH9500 és az UH8500 modell) és négy UHD készülék (az UH7500, az UH6500, az UH6300 és az UH6100 modell) került fel a listára, ami később – amint lezajlanak az értékelések – további modellekkel egészülhet ki.

A Netflix Recommended TV program lényege, hogy a követelményeknek leginkább megfelelő készülékek felsorolásával segítse a vásárlókat abban, hogy olyan televíziót válasszanak, amelyek a Netflix alkalmazás elérését és működését gyorsabbá és egyszerűbbé teszik. Az LG webOS 3.0 operációs rendszerével működő OLED, Super UHD és UHD tévéi a lélegzetelállító képminőség és az intuitív okostévé-funkciók olyan páratlan kombinációját alkotják, amelyek együtt optimális online streaming tévézési élményt nyújtanak.

Az LG televíziói világszerte páratlan filmnézési és videostreaming-élményt nyújtanak 4K felbontásban a Netflix előfizetői számára, akik szabadon válogathatnak a díjnyertes sorozatokat és mozifilmeket, valamint az idénre tervezett, több mint 600 órányi, exkluzív saját gyártású műsort felvonultató online videotéka kínálatából. Ha a webOS 3.0 operációs rendszerrel ellátott, 4K televíziókat választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy a készülék bekapcsolását követően olyan gyorsan indul el a Netflix alkalmazás, amilyen sebességre jelenleg egyetlen más konkurens modell sem képes. A webOS 3.0 másik sajátossága – a Fast App Switching – lehetővé teszi, hogy olyan könnyedén váltogassunk a Netflix, illetve más alkalmazások és böngésző között, mintha csak tévécsatornák között váltogatnánk.

A páratlan 4K tartalmakon túl az LG tévéi már készen állnak a HDR tartalmak megjelenítésére is. Az LG OLED és Super UHD tévékészülékei teljesen kompatibilisek mind a HDR10, mind a Dolby Vision HDR formátumokkal, így tökéletesen jelenítik meg a Netflix saját gyártású HDR-tartalmait, köztük a Marco Polo sorozat első évadának epizódjait, illetve a Marvel hamarosan bemutatandó Daredevil sorozatát.

 

„Nagy örömmel fogadtuk, hogy a Netflix Recommended TV programja immár a második egymást követő évben ismerte el okostelevízióink páratlan teljesítményét” — mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „Az LG prémium kategóriás 4K OLED televíziói az okostévé-funkciókon túl páratlan 4K felbontást is kínálnak. Azzal, hogy mind több 4K és HDR Netflix-tartalom érhető el világszerte, az vált a leginkább kézenfekvővé, hogy a vásárlók az LG kínálatából válasszanak televíziót.”

„Az LG továbbra is vezető szerepet tölt be abban, hogy könnyebben és gyorsabban használhatóvá tegye az olyan streaming szolgáltatásokat, mint amilyen a Netflix is” — mondta Scott Mirer, a Netflix alelnöke. „Örömmel üdvözöljük az LG legújabb, webOS 3.0 operációs rendszerű, a Netflix-előfizetők számára világszerte elsőrangú élményt nyújtó 4K UHD tévéit a Netflix által ajánlott készülékek között.”

Az LG televíziók használói egyszerűen, a webOS okostévé-platformon elérhető Netflix alkalmazás kiválasztásával férhetnek hozzá a Netflix szolgáltatásához. A Netflix a régebbi, Netcast operációs rendszerrel működő LG okostévék szinte mindegyikén is elérhető. A Netflix által ajánlott készülékek teljes listája ezen a linken érhető el: www.netflix.com/recommendedtv, az LG Netflix-kompatibilis televízióinak listája pedig – egyéb hasznos információk mellett – itt található: http://www.lg.com/hu/netflix-regisztracio/index.

A Netflix idén januártól érhető el Magyarországon, az LG televíziót használók pedig akár közvetlenül, okostévéjükön keresztül is regisztrálhatnak a hatalmas mennyiségű szórakoztató tartalmat kínáló szolgáltatásra. A regisztráció könnyedén elvégezhető a számítógépen a http://netflix.com/lg weboldalon, okostelefonon, tableten, de a Netflix-kompatibilis okostévék felületén keresztül is.

Netflix-kompatibilis LG okostelevíziók:

Vissza