Új Xerox inkjet nyomdagépek az üzleti lehetőségek kiaknázására

Kütyü Magazin - 2016. március 11.

Az InfoTrends felmérése szerint a színes tintasugaras nyomatok száma a teljes digitális színes nyomatmennyiség 57 százalékát fogja jelenteni 2019-ben. Annak érdekében, hogy a nyomdai szolgáltatók ki tudják használni ezt a fellendülést, a Xerox két új nyomdagépet mutat be az idei drupán, májusban, Düsseldorfban.

A Xerox Brenva HD Production Inkjet Press és a Xerox Trivor 2400 Inkjet Press az első példányai annak az innovatív, új tintasugaras sorozatnak, amelyet a Xerox kínál. A Brenva HD modell a vágott lapos tintasugaras piacon, míg a Fiery támogatással működő Xerox IJ Print Server-rel felszerelt Trivor 2400 a tekercses tintasugaras piacot célozza meg. Mindkét berendezés hozzásegíti a nyomdai szolgáltatókat ahhoz, hogy növeljék termelékenységüket és bővítsék kínálatukat olyan magas hozzáadott értékű termékekkel, mint a direkt levelek, tranzakciós nyomatok, a könyvek, vagy a katalógusok előállítása. 

„Arra fókuszálunk, hogy a bővítsük a tintasugaras portfóliónkat, hogy a nyomdai szolgáltatók számára több választást, nagyobb kínálatot biztosítsunk az üzleti lehetőségeik növelése érdekében. A Brenva HD és a Trivor 2400 révén olyan nyomdagépeket kínálunk, amelyek a nyomdai szolgáltatók többségének hozzáférhetőek, és megfizethetőek.” – hangsúlyozta Robert Stabler, a Xerox Globális Nyomdaipari Üzletágának alelnöke és vezérigazgatója.

Új lehetőség nyílik a vágott lapos inkjet piacon 

A Xerox azt az eddig kiaknázatlan piaci rést szeretné betölteni a Brenva HD-vel, amely a high-end toneres és a belépő szintű tintasugaras nyomdagépek között húzódik. Az új nyomdagép egyesíti magában a tintasugaras berendezésekre jellemző költséghatékonyságot és a vágott laposok rugalmasságát a nyomdai szolgáltatók igényeinek jobb kiszolgálása érdekében a direkt levelek, tranzakciós nyomatok és könyvek előállítása vonatkozásában.  

A Brenva HD-t számos, a díjnyertes Xerox iGen esetében már használt papírvezetési megoldással is ellátták, így a berendezés a kategóriájában kiemelkedő automatizálási és megbízhatósági funkciókkal rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a nyomdagép termelékenységének maximalizálásához.

Ezek közé tartozik:

  • a kalibrálást és a profilozást támogató beépített spektrofotométer,
  • objektum-orientált színmenedzsment, hogy a képminőség megkülönböztethető legyen szöveg, a grafika, és kép esetén is az optimális minőség elérése érdekében
  • K-only mód használata, ami a költséghatékony monokróm nyomtatást jelenti.

 

Rugalmasság ma, tervezhetőség holnap 

A Xerox Trivor 2400 inkjet nyomdagép platformját annak az üzleti célnak szentelve építették, hogy a teljesítménye, sebessége és megoldásai a nyomdai szolgáltatók elvárásai szerint alakítható legyen. Ugyanakkor a berendezés kombinálja a nagy teljesítményt és a megnövelt sebességet (168 méter per perces sebesség színes nyomtatáskor, illetve 200 méter per perces sebesség fekete-fehér nyomtatáskor) is. Egyszersmind ez a nyomdagép alkalmat teremt a nyomdatermékeket kínáló üzleteknek arra, hogy elmozduljanak a katalógusok, magazinok és a színes könyvek irányába és ezzel is nagyobb rugalmasságot biztosítsanak a vásárlóik kiszolgálásában. A Trivor 2400 automatizáltsága biztosítja a kiváló, megbízható képminőséget a beépített denzitás optimalizációval valamint a clear pixel technológiával, amely az esetleges hibás részek feltérképezését és automatikus korrekcióját végzi. Az új nyomtató szervert az EFI-vel partnerségben fejlesztették. A Fiery támogatással működő Xerox IJ Print Server több adatfolyamot is kezel a különböző alkalmazástípusok számára, továbbá egyszerűsíti az integrációt, átfogó színkezelést biztosít, és gond nélkül összekapcsolódik az ügyfelek munkafolyamataival.

Elérhetőség

A Xerox Brenva HD tintasugaras nyomdagép Európában májustól, Észak-Amerikában szeptembertől lesz elérhető ebben az évben. A Brenva HD és a Trivor 2400 ugyanakkor látható lesz az idei drupa kiállításon is a düsseldorfi vásárközpont Hall 8B A62-es kiállítóhelyén, a Xerox standján, ahol az érdeklődők bővebb felvilágosítást kaphatnak arról, hogyan tehetik még automatizáltabbá, integráltabbá és hatékonyabbá a nyomdaipari vállalkozásukat.

Vissza