Lengyelországban is együttműködik az Ericsson és a UPC

Kütyü Magazin - 2016. március 1.

Az Ericsson aláírta a menedzselt szolgáltatásokról szóló megállapodást a UPC Lengyelországgal, az ország legnagyobb digitális kábel TV és szélessávú internetkapcsolatot nyújtó szolgáltatójával.

Az Ericsson vállalja a helyszíni és telephelyi karbantartási munkálatokat, valamint a hálózat minőségének és az üzemeltetési hatékonyságának folyamatos fejlesztését a UPC Lengyelország hálózatán. Ezen kívül az Ericsson megelőző és javító karbantartási tevékenységeket is folytat, a folyamatok optimalizációjára koncentrálva. Az öt évre szóló megállapodás április 1-től lép életbe. A megállapodás az Ericsson első kábeles szolgáltatással kapcsolatos szerződése Lengyelországban, Magyarország után a második a régióban.

„Az infrastruktúra bővítése az elsődleges stratégiánk, amely lehetővé teszi a UPC Lengyelország számára, hogy jelentősen növelje a tevékenységi körét és a digitális szolgáltatások minőségének fejlesztését szolgáló befektetéseit. Az Ericssonnal való társulás egy még dinamikusabb fejlődési lehetőséget jelent a cég számára, kiváló élményt biztosítva ügyfeleinknek a folyamatosan változó digitális világban, valamint további karrierlehetőségeket egy megbízható, nemzetközi vállalatnál azon UPC dolgozók számára, akik az Ericssonnál kezdik karrierjüket”. – mondta el Severina Pascu, a Liberty Global közép- és kelet európai igazgatója.

„A Liberty Global évtizedek óta a nagysebességű, szélessávú szolgáltatások és az interaktív digitális televíziózás technológiai fejlesztésének élvonalában van. A lengyelországi és magyarországi szerződések összhangban vannak azon stratégiánkkal, amely szerint kiterjesztjük az Ericsson menedzselt szolgáltatásait a kábelszolgáltatók számára. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a UPC-hez hasonló kábelszolgáltatók kiváló ügyfélélményt biztosíthassanak a digitális transzformáció világában.” – tette hozzá Jean-Claude Geha, alelnök, és az Ericsson Menedzselt Szolgáltatások üzletágának globális vezetője.

2015 szeptemberében az Ericsson hasonló megállapodást kötött a UPC Magyarországgal. Emellett az Ericsson kizárólagos metaadat-szolgáltató a UPC anyacégének, a Liberty Global-nak a digitális TV platformjai számára több európai országban is. Az Ericsson minden évben több, mint 2,7 millió órányi műsort terjeszt több mint 90 nyelven, több mint 500 TV adó számára, valamint 1 milliárd előfizetőt kiszolgáló hálózatokat kezel világszerte. A UPC Lengyelország a legnagyobb kábeltelevízió-szolgáltató Lengyelországban: digitális TV, szélessávú internet és digitális (VoIP) telefon szolgáltatásokat biztosít 3 millió háztartás számára (1,4 millió egyéni és vállalati ügyfél). A UPC Lengyelország a Liberty Global vállalatcsoport tagja.

Vissza