Telenor: olcsóbb roaming

Kütyü Magazin - 2016. február 17.

A Telenor 2014 óta folyamatosan bővíti roamingszolgáltatásainak kínálatát. Az EU Duo és EU Net napi-, és hetijegyeket most már a havi érvényességű EU Roaming és EU Roaming Plus egészíti ki, amelyek bevezetésével a legkülönfélébb utazási szokásokhoz is kínál a Telenor roamingszolgáltatást.

Az EU Roaming szolgáltatás keretében - bruttó 1500 forintos havidíjért - az EU-ból magyarországi számok valamint a tartózkodás hely szerinti ország számai irányába az ügyfelek ugyanannyi lebeszélhető percet használhatnak fel, mint amennyit belföldi alapdíjcsomagjuk is tartalmaz.
Például az EU Roaming szolgáltatást megrendelő MyTariff XS díjcsomagra előfizetők 80 perc belföldi lebeszélhetőség mellé további 80 percet kapnak roaming hívásindításra. A MyTariff S-hez 150 perc, a MyTariff M-hez 180 perc hívásindítás jár, míg a MyTariff L és XXL csomagok előfizetői korlátlanul tudnak telefonálni haza és az adott uniós országon belül. Emellett korlátlanul lehet hívásokat fogadni külön díj fizetése nélkül, és 100 megabájtnyi adatot is mobilinternetezhetnek, amelyet igény szerint további havi 1-2 gigabájttal is ki lehet bővíteni bruttó 3490 illetve 5990 forintért.
 
A Telenor minden MyTariff és MyBusiness havidíjas előfizetője számára elérhető az EU Roaming Plus szolgáltatás, amely havi 2000 perc, vagyis csaknem másfél napnyi, bármely uniós országban lévő telefonszámra irányuló roaming és nemzetközi hívást és korlátlan díjmentes hívásfogadást kínál. Akár Magyarországról is felhasználható a 2000 perces keret, valamennyi EU-s ország számait tárcsázva, akár vegyesen használva roaming és nemzetközi hívásokra. Például az EU Roaming Plus-szal Portugáliában barangoló ügyfél nyugodtan felhívhatja holland ismerősét is a 2000 perces keret terhére. A bruttó 6990 forintos havidíjú kiegészítő csomaghoz 200 megabájt külföldi adatforgalom jár, amelyet szintén ki lehet bővíteni 1 vagy 2 gigabájttal.
A roamingszolgáltatást használók számára a Telenor külföldön is valós idejű információkkal szolgál a felhasznált beszédpercekről és adatmennyiségről SMS-értesítések segítségével, illetve a MyTelenor applikáción keresztül. A roaming-szolgáltatásokat az alkalmazáson belül egyszerűen meg lehet rendelni.
Ami a roaming-díjakat illeti, egyébként Európa országaiban általános a csökkenés. Egy úniós rendelet értelmében 2016 április 30-tól a hazai díjakon felül csak meghatározott, a korábbinál jóval alacsonyabb plusz díjat számolhatnak fel a szolgáltatók roaminghívás esetén, 2017 közepétől pedig csak kivételesen indokolt esetben - a nemzeti szabályozási hatóság engedélyével - lehet felárat alkalmazni.
Vissza