128 gigabájtos microSD kártyát mutatott be a Samsung

Czipperer Dia - 2015. december 16.

A Samsung új microSD kártyával rukkolt elő. Az eszköz nem kifejezetten tárhely, hanem sebesség szempontjából mutat jelentős előrelépést elődjeihez képest.

A Samsung bejelentette legújabb microSD kártyáját, a PRO Plus névre keresztelt 128 gigabájtos modellt. A kártya egyáltalán nem az olcsó eszközök sorát erősíti, ugyanis 199,99 dolláros árcédulájával különösen drágának számít. Ezen az áron már egy alsóbb kategóriás mobilt is kaphatunk.

A kérdés csupán az, mit nyújt a felhasználóknak ez a felsőkategóriás kártya? A Samsung elmondása szerint ezek a példányok olvasási sebessége 95, írási sebessége pedig 90 MB/s. Ez magasabb, mint a régebbi EVO Plus kártyáé, amely 80 MB/s-os olvasási és 20 MB/s-os írási sebességgel rendelkezik. Mindezt egyben azt is jelenti, hogy sokkal gyorsabbá vált az egyes fájlok mentése és visszanyerése.

A sebességen túl azonban a Samsung azt is kiemelte, hogy ezek a kártyák az IPX7 szabványnak megfelelően vízállóak, ellenálltak a röngtensugaraknak és a hőmérérsékleti változásoknak, illetve a mágneses behatásoknak.

A PRO Plus kártya már megrendelhető a Samsung weboldalán.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza