A Huawei beelőzte a Xiaomit a kínai okostelefon piacon

Czipperer Dia - 2015. október 23.

A Xiaomi ideiglenesen elvesztette vezető pozícióját a kínai okostelefon piacon. A dobogó első fokára ezúttal a Huawei állhatott fel.

A Canalys legfrissebb adatai szerint a Huawei áll jelenleg az okostelefon piac élén Kínában, legalábbis, ami a harmadik negyedévet illeti. Ez az első alkalom, hogy a gyártónak sikerült megszereznie az első helyet az országban.

Bár a Canalys egészen pontos adatokat még nem közölt, a Huawei elmondása szerint jelentős növekedést értek el az elmúlt időszakban. Éves viszonylatban 81%-os növekedési ütemet sikerült produkálniuk, miközben a Xiaomi eladási mutatói csökkenést mutatnak a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az öt éve piacon jelen lévő Xiaomi eddig sikert sikerre halmozott, úgy tűnik, most valami történt, és kicsit megtorpant a vállalat. Persze mindez még semmit nem jelent, az ünnepi időszakban még fordulhat a kocka, és még a Canalys pontos mutatói is finomíthatják a képet. A kutatócég elmondása szerint a részletes eredményeket hónap végén teszik majd közzé.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza