Elemzők szerint 55 ezer dollárt kóstálhat az Apple Car

Czipperer Dia - 2015. október 21.

Ha minden igaz, az Apple hamarosan beszáll az elektromos autó bizniszbe. Az első ilyen típusú autó érkezését 2019-re várják.  Elemzők már a készülő modell lehetséges árát is tudni vélik.

A Jefferies and Co. megbecsülte az Apple elektromos autójának várható árcéduláját. A legfrissebb jelentése szerint a modell 55 ezer dollár körüli áron kerülhet majd forgalomba. Azonban ez csupán a jégyhegy csúcsa.

Az Apple Watch-hoz hasonlóan az autó srem egyféle kiadásban lesz majd kapható. Ha minden igaz, a modell többféle gumiabronccsal és egyéb extrákkal érkezik majd, és az 55 ezer dollár csupán a jármű kezdőára lesz. Az elemzők becslései szerint jóval drágább modell is lapul az Apple tarsolyában. 

Ha minden igaz, a vállalat a kiadás első évében 200 ezer darabot szeretne értékesíteni a modellből. Ez a szám elég magasnak tűnik, főleg, ha összevetjük más gyártók adataival. A Tesla, aki már több mint egy évtizede a piacon van, sem ilyen telhetetlen. Az autógyártó 2015-re nagyjából 55 ezres eladási mutatókkal kalkulált.

 

A legutóbbi hírek szerint a cupertinói techóriás járgánya nem lesz teljesen önjáró, inkább csak számos önálló funkcióval érkezik majd.

Az autó 2019-ben kerülhet majd kereskedelmi forgalomba. Nagyjából ekkortájt várható, hogy a riválisok, mint például a Google is előrukkolnak majd saját megoldásaikkal.

 

 

Forrás: Übergizmo.com; kép: eteknix.com, autoomobile.com

Vissza