12 dollárért vásárolta meg egy diák a Google.com domaint

Czipperer Dia - 2015. október 15.

Sanmay Vednek, a Babson College diákjának egy biztonsági rés miatt sikerült megvásárolnia a Google.com domaint, mindössze 12 dollárért. Az esetről a Google-t is értesítette.

A múlt hónap végén egy diáknak sikerült megvásárolnia a Google.com domaint, méghozzá potom pénzért. Sanmay Ved mindössze 12 dollárt fizetett a Google.com-ért.

A fiú LinkedInen is megosztotta a furcsa esetet, melyet először ő maga sem akart elhinni. Már akkor meglepődött, amikor az eladó domainek között látta, hogy a Google.com is eladó. Azt hitte, valamilyen hiba csúszott a rendszerbe. Szinte azonnal lecsapott a lehetőségre, feltételezve, hogy valami tévedésről lehet szó, azonban a vásárlási tranzakció sikeres volt.

 


A vásárlás hitelességét az is igazolta, hogy szinte azonnal kezdtek záporozni az e-mailek, méghozzá olyan belső információkat, adatokat tartalmazó levelek, melyeket csak egy Google domain birtokos láthat.

A boldogság azonban nem tartott sokáig, hiszen a Google Domains azonnal érzékelte, hogy egy, már regisztrált webcímről van szó, és vissza is utalták a fiú pénzét.

Ved értesítette a Google biztonsági csapatát az esetről. A vállalat szóvivője a The Huffington Postnak mondta el, hogy a diákot a Google Security Rewards Programon keresztül szerették volna megjutalmazni, amiért rávilágított a sérülékenységre. A program révén a vállalat jutalmat fizet azoknak, akik rávilágítanak valamilyen biztonsági résre a Google termékeiben.

A fiú azonban visszautasította a pénzt, és arra kérte a Google-t, adják oda az Art of Living India Foundationnek. A Google eleget is tett a kérésnek, sőt mi több, az eredeti összeg kétszeresét jutatták el az alapítványnak.

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza