Óriás iPadet leplezett le az Apple

Czipperer Dia - 2015. szeptember 10.

A korábbi pletykák beigazolódtak, és az új iPhone-ok mellett egy nagy képernyős iPad is lapult az Apple tarsolyában.

Az Apple bejelentette legújabb, iPad Pro modelljét, amely 12,9 hüvelykes kijelzővel és új stylus tollal érkezik a piacra. A felbontás tekintetében is egyedülálló Apple masináról van szó: a táblagép 2732 x 2048 pixeles (5,6 millió) megjelenítője jobb, mint a 15 hüvelykes, Retina kijelzős Macbook Proé. 

A készülék meghajtásáról a vállalat legújabb A9-es processzora gondoskodik. Az Apple harmadik generációs 64 bites lapkája 1,8-szor gyorsabb, mint a korábbi A8X, és asztali teljesítményt kínál. 

A táblagép méltó versenytársa lehet a Microsoft Surface modelljeinek a nagyobb kijelzője, a stylus támogatás, a billentyűzet kiegészítő és az üzleti fókusz révén.

 

 

A modell további specifikációit tekintve sem szégyenkezhet. Az üzleti szféra igényeit szem előtt tartva akár 10 órát is bír egyetlen töltéssel. A tablet egy 8 megapixeles iSight kamerát és ujjlenyomat-olvasó szenzort is kapott. Az iPad Pro távábbá az Apple első modellje, amely négy hangszóróból álló audio rendszerrel rendelkezik.

A készülék novemberben kerül majd a boltok polcaira ezüst, arany és asztroszürke színekben. A 32 gigabájtos verzió 799, a 128 gigás kiszerelés pedig 949 dollárba kerül majd. Utóbbi esetén lesz lehetőség az LTE-képes modell beszerzésére is, amely 1079 dolláros árcédulával kerül majd forgalomba.


A vállalat saját stylus tolla, az Apple Pencil szintén beszerezhető az eszközhöz 99 dollárért, a Smart Keyboard névre keresztelt klaviatúra pedig 169 dollárba kerül.

 

 

Forrás: Mobileworldlive.com; kép: macrumors.com

Kulcsszavak: iPad Pro, iPad, Apple
Vissza