Alváskövető okosszerkezetet mutatott be a Samsung

Czipperer Dia - 2015. szeptember 3.

A Samsung bemutatta SLEEPsense évre keresztelt okosszenzorát, mely nyomon követi az alvási ciklusokat.

Samsung SleepSense: Érezd magad jobban a bőrödben egész nap 

A Samsung alvást monitorozó eszköze a jobb alvással támogatja az egészséges életmódot és a jobb teljesítményt

 

Budapest, 2015. szeptember 3. – A Samsung Electronics a berlini IFA szakkiállításon mutatta be Samsung SleepSense-t, a személyes egészségmegőrzést szolgáló eszközök egy új típusát, amely az alvás minőségének javításában segíti a felhasználóit.    

Egészségünk megőrzéséhez és jó közérzetünkhöz nélkülözhetetlen a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás. A munkahelyi és szülői kötelezettségek, valamint stresszes életmód miatt azonban sokaknak nehézséget okoz, hogy az éjszakánként az ajánlott 7-9 órát valóban pihentető alvással tudják tölteni, ami az egészségüket is kockáztatja.  

A túl kevés alvás komoly problémákat okozhat a gyenge teljesítménytől kezdve, a nagyobb valószínűséggel elkövetett hibákon át egészen a fokozott balesetveszélyig. 

A Samsung új SleepSense eszköze segít abban, hogy gyorsan és könnyedén megértsük alvási mintáinkat és megtanuljuk, hogyan tudjuk javítani az alvás minőségét – így a SleepSense lehet a személyes alvási tanácsadónk. Az alvásunkat monitorozó eszköz szabadalmaztatott technológiát alkalmaz az alvás mennyiségének és minőségének elemzésére, egy mobileszközre letölthető alkalmazáson keresztül jelentéseket készít az alvásunkról, és szakértői tanácsokat ad annak érdekében, hogy alvásunk minőségén javítsunk.

Egyszerűen megismerhetjük, hogyan alszunk

Samsung SleepSense használata rendkívül egyszerű. A matrac alá kell helyezni érzékelőt, a SleepSense alkalmazást le kell töltetni a mobilra és össze kell kötni az érzékelővel. Ezt követően már csak álomba kell merülni és a SleepSense meg is kezdi működését.

A SleepSense egy olyan pontos (akár 97%-os pontosságú) alváskövető érzékelő, amely a fogyasztói piacokra készült. A valós idejű, közvetlen érintkezés nélküli érzékelője révén elemzi a szív- és légzésritmust, valamint az alvás alatti mozgásokat, ami alapján minden reggel egy személyre szabott összefoglaló jelentést készít az alvásról. Ez egy „alvás pontszámot” is tartalmaz, amelyet az adott életkornak megfelelő átalagos adatokkal vethetünk össze.

Az alvás pontszám hét összetevőből kalkulálja a SleepSense: a teljes alvási időből, az alvás hatékonyságából, az elalváshoz szükséges időből, az alvás közbeni felébredések, és az ágyból való felkelések számából, a REM (gyors szemmozgás) fázisában eltöltött, valamint a mélyalvásban eltöltött idő arányából. 

 

Szakértő tanácsok az alvás minőségének javításához

A személyes alvás pontszáma alapján az alkalmazás szakértői javaslatokat ad az alvás minőségének javítására.

A Harvard Orvosi Egyetem professzora, Dr. Christos Mantzoros dolgozott együtt a Samsunggal, hogy személyre szabott, professzionális tippeket biztosítson az alvás minőségének javítására – beleértve az életmódra, a táplálkozásra és az edzésre vonatkozó tanácsokat. A személyes alvási mintától függő tippek és tanácsok segítenek abban, hogy a következő alkalommal jobban aludhassunk.

Az alvási környezet szabályozása

A kényelmes környezetnek kritikus szerepe van a jó minőségű alvásban. Az optimális alvási környezet megteremtése érdekében a Samsung SleepSense kapcsolódni tud a Samsung okos eszközeihez, lehetővé téve a légkondicionáló berendezések irányítását és a tévé kikapcsolását, amikor álomba merülünk. A szenzor a Samsung SmartThings applikációval is képes kapcsolódni, amely számos további otthoni eszközt – köztük a termosztátot, a biztonsági kamerát és az izzókat is – képes irányítani, amelyek befolyásolják az alvás feltételeit. 

Ébredj frissen!

Sok ember kába és ingerlékeny marad egész napra, ha az óra csörgése a mélyalvás fázisából ébreszti fel. A Smart Alarm megoldás fokozatosan ébreszt, elemezve az alvás fázisairól gyűjtött adatokat és beazonosítva a legalkalmasabb időpontot az ébredésre. Ennek köszönhetően kevésbé leszünk bágyadtak és álmosak a nap folyamán, helyette frissen és energiával telve kezdhetjük meg a napot. 

Segíts a szeretteidnek is! 

A SleepSense azoknak is segít, akik aggódnak szeretteikért – például idősebb családtagjaikért – akik az alvás hiányától szenvednek. A matracuk alá helyezett érzékelővel és a mobilalkalmazás ’Family care’ opcióját választva e-mailben kaphatunk elemzést a hozzátartozónk alvásának minőségéről.

 

Vissza