Egy videóinterjúban beszéltek a soron a Sony Xperia Z5 modellekről

Czipperer Dia - 2015. augusztus 31.

Egy francia videón tűntek fel a Sony soron következő új mobiljai, az Xperia Z5 variánsok. Bár a tartalom már nem elérhető, számos infó kiszivárgott a közelgő jövevényekről.

Ha minden igaz, három új mobilt is készül a Sony piacra dobni. A vállalat új üdvöskéi az Xperia Z5, Z5 Compact és Z5 Premium nevet viselik majd. Mindezt egy videó is alátámasztani látszott, amelyben a három készülékről egyszerre beszélt a vállalat mobilkommunikációs részlegének marketingvezetője. Igaz, azóta a tartalmat már eltávolították, de kiderült belőle egy s más.

Olivier Terme egy francia újságírónak árult el kulisszatitkokat az új jövevényekről. Mint kiderült, mindhárom modell ütős, 23 megapixeles kamerával és a piacon lévő leggyorsabb autofókusszal (0,03 másodperc), valamint ujjlenyomat-olvasó támogatással érkezik majd. A telefonok por- és vízállóak is lesznek.

A modellek nevéből is látszik, hogy a méretük különbözteti majd meg őket. A három telefon közül a legkisebb a Z5 Compact modell, amely 4,6 hüvelykes, 720p felbontású megjelenítőt kapott, míg a hagyományos Z5 modell 5,2 hüvelykes, 1080 pixeles kijelzőt. A nagyobb, Z5 Premium készülék pedig 5,5 hüvelykes, 3840 x 2160 pixeles, vagyis 4K felbontásra képes kijelzővel érkezik majd.

Az új modellek 2 napos üzemidőt garantálnak majd, meghajtásukról pedig egy Qualcomm Snapdragon 810-es processzor gondoskodik. A korábbi pletykákból az is tudható még, hogy 3 gigabájt RAM-mal a fedélzetükön és 32 gigabájt tárhellyel érkeznek, az előlapi fénylesőjük pedig 8 megapixeles lesz.

A készülékek remélhetőleg az idei IFA szakkiállításon mutatkoznak majd be a nagyközönségnek.

 

 

Forrás: TheVerge.com

Vissza