A pórázon tartott szelfikamera

Vértes Judit - 2015. augusztus 20.

A Fotokit Phi segítségével még távolabbról készíthetünk szelfit, mint a szelfibot segítségével. A kamerával felszerelt drón a levegőből készíti el a képet.

A szelfi eredetileg nem más, mint saját magunkról készített fotó. De míg kezdetben ez a karnyújtásnyira lévő telefonnal készített képet jelentette, a szelfibot segítségével ezt megtoldhattuk 1-2 méterrel, és most, a Fotokit Phi segítségével akár a levegőből is készíthetünk magunkról szelfit, már ha ezt még szelfinek lehet nevezni, és nem légi felvételnek.

A Fotokit Phi egy kis helikopter drón. Nem rendelkezik kamerával, a GoPro kamerát kell rögzíteni hozzá. Nincs beépített GPS, egy póráz segítségével állíthatjuk be a fényképezés szögét és magasságát, tehát olyan, mint egy kicsit messzebbre érő szelfibot.


A póráz végén lévő Fotokit Phi segítségével mintegy 8 méter távolságból készíthetünk felvételt. Ez egy szelfi kategóriában igen jónak tűnik, a valódi légi felvételek készítéséhez azonban kevés. Viszont nem kell félni attól, hogy elveszítjük, vagy esetleg beleesik a vízbe egy felvétel készítése közben. A repülési ideje mindössze 10 perc, de egy egyszerű, ez elegendő megragadni egy-egy emlékezetes pillanatot, de mondjuk nem érdemes koncertfelvételt készíteni vele. USB-ről és cserélhető akkumulátorral is tölthető. Könnyen hordozható dobozban viszont bárhová magunkkal vihetjük, és még nincs kitiltva, mint a szelfibot.


Az árát 500 dollár körül tervezik, ami a 400-1000 dollárig terjedő drónok piacán reálisnak tűnik. Az eszköz előrendelhető az IndieGogo kampányoldalán, ahol a célul kitűzött 300 ezer dollárból már 45 ezernél tartanak. Az eszköz várhatóan 2016 márciusában jelenik meg.

 

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: selfie bot, fotó, szelfi
Vissza