A Sony bemutatta Xperia C5 Ultra és Xperia M5 mobilját

Czipperer Dia - 2015. augusztus 3.

A Sony két új mobiltelefont dobott piacra: az Xperia C5 Ultra és Xperia M5 modelleket. Mindkét telefon ütős felszereltséggel kezdi meg hódító útját.

Xperia C5 Ultra

Megérkezett az Xperia C3 Ultra utódja, a C5 Ultra személyében. A korábban emlegetett mobilt a vállalat kifejezetten szelfikészítésre optimalizálta. A 13 megapixeles, autófókusszal ellátott főkamera mellé egy ugyanilyen képességekkel felvértezett előlapi fényleső társul, csakúgy, mint a HTC Desire Eye esetén. Az előlapi kamera továbbá LED vakuval, valamint 22 milliméteres gyújtótávolsággal rendelkezik.

A kamerán kívül is akadnak még kecsegtető tulajdonságok a C5 Ultra háza táján. A 6 hüvelykes, 1920 x 1080 pixeles felbontású kijelzővel rendelkező mobil lelke egy nyolcmagos, 1,7 GHz-es MediaTek MT6752-es processzor, melyhez 2 gigabájt RAM és 16 gigabájt belső táhely társul. A telefon kapacitása microSD kártyával bővíthető.

 

 

A C5 Ultra ezen felül LTE-képes, valamint 2930 mAh-es akkumulátort kapott. A gyártó szerint ezzel akár két napig is bírja a strapát. Fedélzetén pedig az Android 5.0 Lollipop rendszer teljesít szolgálatot.

Xperia M5

A szuper középkategóriás mobilként pozícionált Xperia M5 modell nagyon hasonló a Z-széria modelljeihez. Az OmniBalance dizájnnal érkező mobil fém keretet kapott, az elején és hátulján pedig üveg található. AZ M5 továbbá por- és vízálló is, IP65 és IP68-as tanúsítvánnyal rendelkezik.

A mobil szintén 1920 x 1080 pixeles felbontású, azonban csak 5 hüvelykes IPS megjelenítővel érkezik. Szintén MediaTek processzor gondoskodik a meghajtásról, azonban a gyártó ezúttal a Helio X10 mellett tette le a voksát.

 

 

Az M5 kicsit ütősebbnek ígérkezik felszereltség terén: RAM terén 3, tárhely tekintetében pedig 16 gigabájtot érdemelt ki, azonban a C5 Ultrához hasonlóan utóbbi tovább növelhető. A mobil főkamerája is ütősebbnek ígérkezik a maga 21,5 megapixelével. Az előlapi fényleső pedig szintén 13 megapixeles képeket lő. Az LTE-képes, Lollipop alapú mobil 2600 mAh-es akkumulátorral rendelkezik, amely szintén két napos üzemidőt garantál a felhasználóknak.

Mindkét készülék elérhető lesz Dual-Sim kiadásban is bizonyos országokban, augusztus közepétől.

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza