Megérkezett a 3. generációs Motorola Moto G

Czipperer Dia - 2015. július 29.

Két verzióban érkezett meg a Motorola 3. generációs Moto G mobilja. Egy szerényebb kiadás is helyet kapott a sorban.

A Motorola hivatalosan is leleplezte középkategóriás, újratervezett Moto G modelljét. A telefon két különböző változatban lesz elérhető: egy 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájt tárhellyel felszerelt változat, valamint egy szerényebb, 1 gigabájt RAM-mal és 8 giga tárhellyel megáldott modell is kapható lesz. Furcsa azonban mindez annak fényében, hogy mindkét verzió tárhelye tovább növelhető microSD-vel, egészen 32 gigabájtig.

Az 5 hüvelykes (720p) kijelző védelméről Gorilla Glass 3 gondoskodik, meghajtásáról pedig egy Snapdragon 410-es processzor. Ez egy négymagos, 1,4 GHz órajelű lapka, mely egy Adreno 306 GPU-t is magában foglal.


A készülék emellett GPS, Bluetooth, Wifi és LTE támogatást is kapott, fedélzetén pedig a legfrissebb Android verzió, az 5.1.1-es Lollipop változat fut. Kategóriájához mérten a kamera is jónak ígérkezik: egy 5 megapixeles előlapi, valamint egy 13 megapixeles főkamerát kapott, utóbbit dupla LED vakuval szerelte fel a gyártó.

Paramétereit tekintve a telefon 142,1 x 72,4 x 11,6 milliméteres, valamint 6,1 milliméter vastag. A készülék 155 grammot nyom.

Az elődhöz képest az akkumulátor kapacitása fejlődést mutat (2070 mAh), egy 2470 mAh-es példányt épített bele a gyártó. Talán a legfontosabb újítás hardverfronton az IPx7 tanúsítvány, amely révén akár 30 percet is kibír a telefon a maximum egy méteres vízben.


A Motorola Moto G a mai naptól érhető el a piacon. Az Egyesült Királyságban 160 fontért lehet majd hozzájutni az 1 GB RAM-mal felszerelt változathoz, míg Indiában ez a verzió 187 dollárba, a jobb felszereltségű modell pedig 203 dollárba kerül majd.

 

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza