Hasznos autós kütyüket gyúrt egybe a Mio

Kütyü Magazin - 2015. július 28.

A mio egy új eszközt dobott piacra. A Combo névre keresztelt termék a parkolási asszisztens funkcióját tölti be, figyelmeztetés a sebességmérő kamerákra és a kereszteződések 3D-s előnézetét adja.

Míg néhány éve még újdonságnak számítottak a tolatókamerák vagy a hibrid meghajtású autók, ma már inkább a vezetési szokásainkat megtanuló, és ahhoz alkalmazkodó útvonaltervezés érdekli a kényelmet kereső autósokat. Egy-egy autós kütyü fokmérője ma már nem csak a minőség, ez lényegében alap elvárás. Fontos, hogy minél több vezetést megkönnyítő funkcióval bírjon, időt és pénzt takarítson meg használójának.

Ezen gondolatok mentén született meg a navigációk és autós kamerák kombinációjából életre hívott Mio Combo 5207 LM készülék is, mely számos extra funkciójával valódi forgalmi asszisztensként felel a vezetés közben felmerülő helyzetekre.


 

High-tech fedélzeti computer egy mobiltelefon áráért

A Mio Combo egyik legfőbb előnye, hogy bármilyen autóba utólag felszerelhető, tudását tekintve pedig bármikor felveszi a versenyt a legújabb autómodellekbe épített okostechnológiákkal. Az intelligens rendszer ráadásul fejlődőképes: vezetési szokásaink megtanulásával, valós idejű forgalmi információkkal, folyamatosan frissülő sebességmérő kamera adatbázissal és élettartamig szóló térképfrissítéssel hosszú távú befektetéssé növi ki magát.

A legújabb idei frissítés során 44 európai ország térképére összesen közel 90 ezer extra kilométer került fel, Magyarországot már 100%-ban lefedi. Nemzetközileg több, mint 270 ezer hasznos hely és érdekes pont (POI) megjelölésével bővült a repertoár, melyek között magyar érdekeltségűek is szép számmal akadnak.

Költségkímélő és hobbikamera

A hazai autósok körében is egyre elterjedtebb fedélzeti kamerák folyamatos képfelvétel mellett minden úton történt eseményt rögzítenek, melyeket akár szabadidős célokra is felhasználhatunk. A HD rögzítésre is képes kamerák felvételei amellett, hogy megóvnak minket a biztosítási csalások és cserbenhagyásos koccanások felesleges komplikációitól, akár örök emlékként is szolgálhatnak legszebb útjainkról, melyeket villámgyorsan megoszthatjuk online. 

Újragondolt navigációs szempontok 

A hagyományos értelembe vett GPS feladatokat a Mio számos kényelmi extrával egészítette ki multifunkciós készülékében, új értelmet adva a vezetési asszisztens jelentésének. Vezetési szokásaink rögzítésével a Combo hamar megismer minket és preferenciánkat, és egy idő után ennek megfelelő útvonalakat ajánl a cél elérésére.


Intelligens tervezőszoftvere emellett a napszak, forgalom zsúfoltsága vagy akár a valós időben érzékelt lezárások alapján is felülbírálhatja az eredeti tervet. Az útvonal meghatározása után, út közben sem hagy magunkra: a kereszteződések 3D-s előnézete, a besorolásnál segítő forgalmi sávasszisztens illetve a cél közelében fellelhető parkolóhelyek kijelzése együttesen teszik a Mio Combot kategóriája csúcskészülékévé.

A Mio újgenerációs Combo készülékei augusztus 3-ától kaphatók itthon, már 61 990 forinttól.

 

 

Kulcsszavak: navigáció, autó, Mio
Vissza