Mobilalkalmazás a környezettudatosság jegyében

Kütyü Magazin - 2015. július 23.

A Kickstarteren kampányol egy új mobilalkalmazás, a GreenAdvisor, mellyel cégeket lehet egyszerűen értékelni aszerint, hogy mennyire környezettudatosak. 

Magyarországról indul világhódító útjára az egyedülálló GreenAdvisor nevű mobilalkalmazás, mellyel cégeket lehet egyszerűen értékelni aszerint, hogy mennyire környezettudatosak. Az ötletgazdák közösségi finanszírozással kívánják összegyűjteni a fejlesztés elindításához és a béta teszteléshez szükséges forrást. Az egyhónapos pénzgyűjtő kampány a napokban indult a Kickstarteren.

A nonprofit zöld kezdeményezés a világszerte több száz millió mobilózó által napi szinten használt, közismert TripAdvisor applikáció logikáján alapszik. Az egyelőre fejlesztési fázis előtt álló alkalmazással a felhasználók egy mozdulattal értékelhetnek majd több szempont mentén cégeket aszerint, hogy azok mennyire környezettudatosak.

Az appot a Greenwill nevű budapesti központú nemzetközi nonprofit szervezet álmodta meg, mely díjmentes tanácsadást nyújt környezettudatosság terén cégek, szervezetek és állami intézmények számára.
 


A közösségi média erejét kihasználó GreenAdvisor segítségével a felhasználók egy nagyon hatékony, transzparenciát biztosító eszközt kapnak a kezükbe, mellyel elősegíthetik, hogy a vállalati szféra környezettudatosabban működjön. Az értékelt cégek pedig kénytelenek lesznek nagy nyilvánosság előtt reagálni a véleményekre, illetve remélhetőleg fokozni környezettudatosságukat. Az alkalmazás teljesen ingyenes lesz, a felhasználók pedig megoszthatják értékeléseiket kedvenc közösségi média profiljaikon keresztül.

Az applikáció fejlesztéséhez szükséges forrás összegyűjtésére a Kickstarteren indult közösségi finanszírozási kampány, melynek keretében 2015. augusztus 12-ig 1-től 2500 euróig terjedő összeggel bárki támogathatja az ötlet megvalósulását.

 

Vissza