ZTE Blade D6 – fémes versenyző a középmezőnyben

Farkas Norman - 2015. július 17.

A ZTE középkategóriás Blade mobilja tudás frontján nem tartogat számunkra nagy izgalmakat, de karcsú alumínium burkolata igencsak feldobja az összképet.

A ZTE újabb taggal bővítette Blade sorozatát, ugyanis hivatalosan leleplezte a Blade D6 modellt. A középmezőnybe szánt készülék tudás frontján (és remélhetőleg árát tekintve is) illeszkedik a kategóriájába, de fémes burkolata némi pluszt jelent a versenytársakhoz képest.

A Blade D6 előlapját egy 5 hüvelykes 720p HD IPS kijelző uralja, képalkotási képességeit pedig egy 5 megapixeles, szélet látószögű szelfi kamera és egy 13 megapixeles, kéttónusú LED villanóval segített hátlapi kamera határozza meg. A kétkártyás újdonságban van WiFi, Bluetooth, GPS és 4G LTE modul is, energiaellátását pedig egy – kissé soványnak tűnő – 2200mAh kapacitású telep biztosítja.

 

A csupán 120 grammos telefon gyors működéséről 2GB RAM és egy 64 bites MediaTek MT6735 chipset gondoskodik, amely egy négymagos, 1,3GHz-es processzort, valamint Mali-T720 grafikus gyorsítót foglal magába. A Blade D6 fedélzetén az Android 5.0 Lollipop rendszer, illetve annak a ZTE saját fejlesztésű MiFavor 3.2 UI felülettel átitatott változata fut.

Ahogy már utaltunk rá, a mobil mindössze 6,95 milliméter vastag, erős alumínium ötvözetből készült burkolata nem éppen szokványos ebben a kategóriában, de nem vagyunk benne biztosak, hogy ez elegendő a sikerhez.

A Blade D6 piaci megjelenése az elkövetkezendő hónapokban várható, első körben Oroszországban, Ausztráliában és japánban lehet majd hozzájutni, mégpedig arany, szürke, ezüst és rózsaszín árnyalatokban. A telefon ára egyelőre nem ismert.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza