USB Type-C támogatással érkezhet a Galaxy Note 5

Czipperer Dia - 2015. június 11.

Néhány év múlva az USB Type-C egy sztenderd formátum lehet, azonban még csak néhány eszköz támogatja a szabványt. Most egy új lehetséges eszköz bukkant fel a sorban a Galaxy Note 5 személyében.

Szimmetrikus USB meghajtó, amelybe mindegy, hogyan helyezzük be a kompatibilis kábelt, ráadásul 3.1-es szabványú. Ugye, ismerős? Igen, a Type-C-re gondolunk, amely úgy tűnik, egyre jobban kezd majd elterjedni az elkövetkezendő időszakban.

Jelenleg még nem túl sok eszköz van a piacon, amely támogatná az új szabványt. Ott van ugyebár a 12 hüvelykes MacBook vagy a Google Chromebook Pixel 2 is. Most pedig az a hír járja, hogy a Galaxy Note is Type-C támogatással érkezhet.

A pletykák szerint a 3.1-es szabványú csatlakozó révén az eszköz 10 Gbps-os átviteli lehetőséget kínál majd, amely duplája a jelenlegi USB 3.0-ás szabványnak. A Type-C kábel továbbá 20 voltos elektromos feszültséget és 5 amperes áramerősséget kínál, amely azt jelzi, hogy a töltési sebesség is gyorsabb lesz.

Egyelőre azonban semmi pontosat nem tudni az új phabletről, amely a híresztelések szerint UHD kijelzőt is kap majd. A szeptemberi IFA szakkiállításon várhatóan bemutatkozik a Samsung új phabletje.
 

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza