iOS-re és Windows Phone-ra is elérhető az AIDA64

Kütyü Magazin - 2015. június 9.

Elkészült az AIDA64 rendszerinformációs szoftver iOS-re és Windows Phone-ra optimalizált változata, így már az iPhone-, iPad- és iPod touch tulajdonosok, valamint a Windows okoseszközöket használók is képet kaphatnak arról, milyen hardver és szoftver dolgozik készülékeikben. Az ingyenesen letölthető appok kialakításánál a FinalWire szakemberei az adott platform dizájnnyelvét vették alapul.

Megjelent az AIDA64 iOSés Windows Phone változata. Miklós Tamás, az AIDA64-et készítő FinalWire Kft. vezető fejlesztője szerint a két új app megjelenésével teljessé vált az AIDA64 mobilportfóliója, és bíznakbenne, hogy a program iOS és Windows Phone rendszereken is olyan népszerű lesz, mint a március elején kiadott androidos kiadás, amelyet a bemutatása óta több mint 160 ezer alkalommal töltöttek le

Az AIDA64 fejlesztését pontosan 20 évvel ezelőtt kezdték el, és nagy utat tettek meg a DOS felületen futó programtól a legújabb mobileszközökre optimalizált verzióig. 

A két új, ingyenesen letölthető alkalmazás az AIDA64 20. születésnapján jelenik meg. A rendszer-információs programok területén mára etalonná vált szoftver ősének, az ASMDemónak a fejlesztése 1995 júniusában kezdődött el, és az akkor még DOS-os környezetben futó, a PC-k hardveréről és a szoftverkörnyezetről alapvető információkat nyújtó program 1996-ban vált nyilvánosan elérhetővé.
 


Az AIDA64 iOS operációs rendszerre készült kiadása, amely az iOS 7.0-s vagy újabb változatait futtató készülékeken használható, ingyenesen letölthető az App Store-ból. A windowsos telefonokra szánt verzió – ez Windows Phone 8.1-re vagy Windows 10 Mobile Preview-ra telepíthető – szintén ingyen érhető el a Windows Phone Store-ban. Jelenleg mindkét alkalmazás angol nyelvű felhasználói felülettel rendelkezik.

A FinalWire tervei szerint Windows Phone rendszerre 2015 második felében érkezik majd a UWP (Universal Windows Platform) kiadás, amely lehetővé teszi, hogy ugyanaz az alkalmazás minden platformon, így asztali Windows 10-en, telefonokon, táblagépen, később pedig az Xboxon és a HoloLensen is fusson.
 


 

Vissza