A Sony feje erősítette meg az Apple streaming szolgáltatásának érkezését

Czipperer Dia - 2015. június 8.

A World Wide Developer Conference (WWDC) előtt egy nappal kiderült, hogy az Apple valóban bemutatja streaming szolgáltatását az eseményen. Doug Morris, a Sony Music vezérigazgatója erősítette meg a hírt.

A Sony zenei részlegének vezérigazgatója beszélt arról vasárnap, hogy az Apple egy streaming szolgáltatással készül az idei WWDC-re. Morris annyit mondott, hogy holnap mutatják be az újdonságot. Erről a Midemen, a zenei ipar konferenciáján beszélt Cannes-ban.

A hír hetekkel a szárnyra kapott pletykák után érkezett, melyek arról szóltak, hogy az Apple Spotify riválison dolgozik. Az egyelőre még név nélküli streaming szolgáltatás két lépcsőből áll majd. Az első egy ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás lesz, mely az Apple iTunes Readio kiterjesztése, a második pedig egy fizetős megoldás lesz, melynek havi díja 10 dollár. Itt már a felhasználók lekérhető zenei tartalmat kapnak, a Spotifyhoz hasonlóan.

 

Morris azt is elmondta a szolgáltatás kapcsán, remélik, hogy ez egy új, izgalmas pillanat lesz az iparnak és jelentős változásokat hoz a streaming szolgáltatások piacán. Továbbá bízik az Apple iTunes ökoszisztémájában is, amelynek jelenleg több milliárd felhasználója van.

Jimmy Iovine-ről, a Beats társalapítójáról is beszélt, aki a 3 milliárd dolláros felvásárlás után az Apple csapatában kezdett el dolgozni. Szerinte Jimmy a legjobb zenei szakember, akivel valaha találkozott.

Ha minden igaz, ma kiderül, pontosan mi is lapul az Apple tarsolyában, és a pontos árakra és elérhetőségre is fény derül.

 

Forrás: Mashable.com; cio.com, viralmusic.org

Vissza