20 dolláros telefon a Nokia műhelyéből – átkozmetikázott Nokia 105

Czipperer Dia - 2015. június 3.

Új, olcsó mobilt mutatott be a Nokia. Az elődje nevét öröklő mobil 20 dolláros árcédulával startol a piacon.

A Nokia 2013-ban mutatta be Nokia 105 névre keresztelt hagyományos mobilját. A készülék akkor olyan kelendőnek bizonyult, hogy percenként nagyjából 100 darabot értékesítettek belőle.

A vállalat most egy új eszközt alkotott meg ugyanebben a kategóriában, azonos néven, mellyel kifejezetten a mobilvilágba belépő felhasználókat célozzák, akik számára a telefon elsősorban telefonálásra kell.

A mostani modell némi fejlődést mutat az elődhöz képest, árcédulája pedig nagyon barátinak mondható, mindössze 20 dollárba kerül. A Nokia a készülék megalkotásánál a lekerekített dizájn mellett döntött. A telefon háromféle színben is kapható lesz: fekete, fekete-fehér és fekete-ciánkék árnyalatokban.

A készülék előnye, hogy akár 2000 névjegyet is felvehetünk a telefonkönyvbe, így akár a személyes és üzleti partnereket egy helyen tárolhatjuk, valamint Dual-SIM változatban is kapható lesz a modell. Tekintve azonban, hogy nyomógombos „butamobilról” van szó, a kijelzőtől nem kell túl sokat várni. Az eszköz egy 1,45 hüvelykes LCD megjelenítőt kapott.

Mivel nem okos modellel van dolgunk, az akkumulátor élettartama is vonzónak bizonyul, bár tény, hogy a vállalat nem vitte túlzásba a kapacitást. Mindössze egy 800 mAh-es aksit raktak bele, amely nagyjából 15 óra folyamatos beszélgetési időt, és készenléti módban pedig 35 nap rendelkezésre állást biztosít.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza