Az USB Type-C révén telefonunkkal más eszközöket tölthetünk majd

Czipperer Dia - 2015. június 1.

A Google I/O fejlesztői konferencián a Google az Android M operációs rendszer bemutatóján egy új lehetőségről is beszéltek a szakemberek. Kiderült, hogy a Type-C porttal és Android M rendszerrel ellátott mobilok képesek lesznek majd más telefonokat is tölteni.

Az USB Type-C-ről, vagyis a szimmetrikus USB kábelről nem is olyan régen hallhattunk először. A második generációs Chromebook pixelnél, illetve az új Macbooknál használták a szabvány, utóbbinál a cupertinói cég minden más portot kiiktatott a modellből.

Az Apple által csak USB-C néven emlegetett szabványról már korábban is lehetett arról hallani, hogy a jövőben a telefonoknál is visszaköszönhet, sőt mit több, a Google háza táján is pletykáltak arról, hogy a keresőóriás támogatja majd.

A megoldás lényege, hogy szimmetrikus kábel lévén mindegy, hogyan dugjuk be a csatlakozóba, akkor is felismeri az adott eszközt. Ráadásul, úgy tűnik, nem az az egyetlen előnye az okostelefonoknál. Az USB Type-C portokkel ellátott telefonok egyben vezeték nélküli töltőként is funkcionálnak, így akár egy táblagépet vagy egy laptopot is tölthetünk vele, bár inkább csak vészhelyzetben tűnik ez jó alternatívának, tekintve az okostelefonok átlagos akkumulátor-kapacitását.
 

 

Forrás: Mashable.com; kép: google

 

Vissza