Gyorstöltési funkció az LG G4-gyel

Czipperer Dia - 2015. május 12.

Az LG elárulta, hogy legújabb csúcsmobilja, a G4 gyorstöltési megoldást is kínál a felhasználóknak, méghozzá a Qualcomm Quick Charge technológiáját támogatja az eszköz.

Amikor múlt hónapban bemutatkozott az LG G4, nem nagyon találtunk utalást arra vonatkozóan, hogy bármilyen gyorstöltési technológiát támogatna a készülék, még akkor sem, amikor kifejezetten erre rákérdeztek az LG-nél. Most azonban a vállalat elárulta, hogy zászlóshajó G4 mobiljuk támogatja a Qualcomm Quick Charge 2.0-át.

A dél-koreai gyártó elmondta, hogy a funkció a telefonban található Snapdragon 808-as processzorba van beépítve, habár a hálózati adapter, amely a telefonhoz tartozik, nem gyorstöltés kompatibilis. Mindez tehát azt jelenti, hogy a G4-tulajdonosoknak egy különálló Quick Charge 2.0 adaptert kell használniuk, ha gyorsan szeretnék feltölteni mobiljukat.

Az LG továbbá kifejtette azt is eddigi törekvéseiket illetően, hogy a készülékek akkumulátorának cserélhetősége volt a fontos számukra, azonban rájöttek arra, hogy a gyorstöltés nem csak jó, ha van, mint ahogy korábban gondolták, hanem a jövőben inkább erre fókuszálnak majd.
 

 

Forrás: GSMArena.com

Kulcsszavak: LG, Qualcomm, töltő, LG G4
Vissza