Collections – a Google+ gyűjtemény

Vértes Judit - 2015. május 5.

A keresőóriás közösségi hálózata, a Google+ új alkalmazást jelentett be hétfőn: a Collections segítségével adott témában tölthetünk fel és oszthatunk meg képeket, cikkeket, videókat.

A Google+ igyekszik felvenni a versenyt a többi közösségi oldallal, és most a rivális Pinterest alkalmazásához hasonlót hozott létre. A Collections oldalán képeket, cikkeket és más tartalmakat oszthatunk meg egy adott témakörben, legyen az konyha, űrkutatás, vagy filmek. A többi ember követheti a gyűjteményünket, és eldönthetjük, kivel osztjuk meg.

A Google okkal követi a gyorsan növekvő startup céget. A Pinterest egyfajta népszerű online vendégkönyv, mintegy háromszorosára növekedett az értéke másfél év alatt.

A Google mindent megtesz a közösségi oldalának fellendítésére, mely nehezebben indul, mint a Facebook, vagy fiatalabb versenytársai, például a Snapchat.

A Collections alkalmazás elérhető a weben, és Android illetve Google mobil operációs rendszeren fut. Később iPhone és iPad készülékeken is elérhető lesz.

 

 

 

Forrás: CNET.com; kép: techcrunch.com

 

Vissza