A Nexus 6-on elérhető a Project Fi

Vértes Judit - 2015. április 30.

A Google hivatalosan is elérhetővé tette a Project Fi kábel nélküli szolgáltatását, melynek partnerei a Sprint és a T-Mobile. Az új megoldás működésének alapja, hogy mindig a leggyorsabb szolgáltatóhoz kapcsolódik.

Új, vezeták nélküli megoldást mutatott be a Google. A Project Fi segítségével készülékünk mindig a leggyorsabb internetet éri el, ez általában a 4G a legtöbb helyen. A szolgáltatás a több mint egymillió Wi-Fi pontokra is csatlakozik, melyeket a Google elég megbízhatónak és gyorsnak talált ellenőrzése során. A Wi-Fi kapcsolat elérhetősége esetén a Project Fi erre kapcsolódik, amennyiben pedig elhagyjuk, újra a cella hálózathoz csatlakozik. A Google garantálja az adatátvitel biztonságát. 

A Project Fi révén minden olyan eszköz elérhető, mellyel van Google Hangouts kapcsolat, akár Android, iOS, Windows, Mac vagy Chromebook.
 


A szolgáltatás díja havi 20 dollár, mely korlátlan belföldi beszélgetést, üzenetküldést, nemzetközi üzenetküldést jelent, és több mint 100 országba olcsó nemzetközi hívást tesz lehetővé. Ezen felül 10 dollártt kell fizetni 1 GB adatért. Az egyik felhasználó barát jellemző, hogy csak azokért az adatokért kell fizetnünk, melyeket valóban használunk is. 

A Google jelenleg egy Korai Tesztprogramot futtat, mely eléréshez meghívás alapján lehet jutni. Mivel a Project Fi futtatásához speciális hardware szükséges, így egyelőre csak Nexus 6 készüléken érhető el.

 

Vissza