Visszatérhet az okostelefon piacra a Nokia

Czipperer Dia - 2015. április 22.

A Nokia 2013-ben eladta eszköz- és szolgáltatás részlegét a Microsoftnak, azonban a legfrissebb információk arról tanúskodnak, a finn gyártó jövőre új okostelefont mutathat be.

A Re/code számolt be arról, hogy a Nokia 2016-ben visszatér az okostelefon piacra. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a vállalat egy új telefonon dolgozik, ám, hogy ez mikor jelenik meg, és pontosan hogy is fog majd kinézni, még nem lehet tudni. A Mashable szerint nem egy Microsoft márkájú eszközről van szó, hanem egy androidos telefonról.

A Nokia az elmúlt időszakban sem ült a babérjaim. Nemrég bemutatták legújabb, N1 névre keresztelt táblagépüket, valamint Zlauncher nevű Android platformjukat is. Emellett pedig jelenleg is több technológiai projektjük van, többek között a virtuális valóság területén is.

Sok minden még nem tisztázott ezen a téren, többek között az sem, hogy a Nokia valóban megveszi-e az Alcatel-Lucentet, és, hogy tényleg megválnak-e HERE Maps üzletáguktól, amely hátterében állítólag az áll, hogy másfelé szeretnék összpontosítani energiájukat.

 

 

Forrás: Mashable.com; képek: commonnewsupdate.com, tudocelular.com

Vissza