Leleplezték a Sony Xperia Z4-et

Czipperer Dia - 2015. április 20.

A Sony hivatalosan is lerántotta a leplet új, Xperia Z4 mobiljáról. Az eszközt ma, április 20-án mutatták be Japánban.

Már korábban is felröppentek a hírek arról, hogy hamarosan érkezik a legújabb Sony mobil, mely az Xperia Z széria legújabb tagja lesz. A Z4-ről sok mindent lehetett már sejteni, azonban a pontos debütálási dátumról nem voltak pontos információk.

A Sony az április 20-ai napot választotta ki arra, hogy leleplezze legújabb mobilját, így már hivatalosan is mondhatjuk, hogy az Xperia Z4 megérkezett.

A Japánban bemutatkozott mobil azonban némi csalódásra adhat okot számunkra. Bár a készülék fém keretet és üveg borítást kapott, a korábban emlegetett ujjlenyomat-olvasó, illetve a fém váz mégsem érkezett meg.

A telefon vékonyabb elődjénél, mindössze 6,9 milliméter vastag. 5,2 hüvelykes Full HD kijelzővel látták el, meghajtásáról pedig egy 64 bites Qualcomm Snapdragon 810-es processzor gondoskodik. Ezen felül 3 gigabájt RAM-ot kapott, kamerája pedig elég ütősnek ígérkezik. A fő fényleső 2,07 megapixeles, előlapi kamerája pedig 5,1 megapixeles képeket lő. Az is kiderült, hogy a kamera „főző módot” is kínál, amely révén még vonzóbb képek készíthetők az ételekről.

A telefon fedélzetén a legfrissebb Android 5.0 Lollipop rendszer fut, üzemidejéről pedig egy combosabb, 2930 mAh-es akkumulátor gondoskodik. Ahogy a legtöbb Sony mobil, a Z4 is az IP6X szabványnak megfelelően por-, valamint vízálló is (IP5/8 szabvány).

Az árát egyelőre még nem közölte a vállalat, de azt már lehet tudni, hogy idén nyáron debütál japánban a mobil. A további piacokat szintén nem említette a Sony.

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza