Megjelent az AIDA64 PC-s és androidos kiadásának új verziója

Kütyü Magazin - 2015. március 26.

A FinalWire frissítette az AIDA64 rendszer-információs szoftvereket. A windowsos számítógépeken futó kiadásokból a v5.20-as stabil verzió, míg az androidos alkalmazásból az 1.12-es verzió vált ma elérhetővé.

Az Android platformra kiadott app rendkívül erősen startolt: a bejelentése óta eltelt bő két hétben közel 100 000 alkalommal töltötték le. A Google Play áruházban ingyenesen elérhető AIDA64 for Android segítségével bármilyen 2.1-es vagy újabb Android operációs rendszerrel rendelkező okostelefonról vagy táblagépről, Android TV-t futtató készülékről és Android Wear alapú okosóráról megtudhatjuk, hogy milyen hardver és szoftver dolgozik a motorháztető alatt.

 


„Az AIDA64 androidos alkalmazásának sikere minden várakozásunkat felülmúlta. A magas letöltésszám azt mutatja, hogy a hordozható eszközök szegmensében is van igény megbízható rendszer-információs megoldásra. Az pedig külön öröm számunkra, hogy az app rendkívül jó értékeléseket kapott a felhasználóktól” – mondta Miklós Tamás, az AIDA64-et készítő FinalWire Kft. vezető fejlesztője. „Nemrég elkezdtük az alkalmazás felületének lokalizálását, aminek első eredményei az új, 1.12-es verzióban láthatóak. Az eredeti angol mellett ez a változat már négy másik nyelven, így a magyarul, németül, olaszul és spanyolul is beszél. Egyben gőzerővel dolgozunk az iOS-re szánt kiadáson is, így hamarosan az Apple-készülékek felhasználói is telepíthetik majd az AIDA64 mobil verzióját."

Az androidos app mellett frissült a klasszikus, windowsos PC-ken futó AIDA64 is, amely a megszokott módon támogatja a legújabb, esetenként még piacra sem került hardvereket. Újdonság, hogy a szoftver teljesítményérő moduljai immár teljes mértékben képesek kihasználni az AMD Carrizo APU-k és az Intel Broadwell processzorok képességeit.

Új szolgáltatások és fejlesztések az 5.20-as verzióban

64 bites optimalizált sebességmérés AMD „Carrizo” APU-n

AVX2 és FMA optimalizált 64 bites benchmarkok Intel „Broadwell” processzorokhoz
Intel „Braswell”, „Broadwell-H”, „Cherry Trail”, „Skylake” CPU-k bővített támogatása
AMD „Nolan” APU előzetes támogatása
AquaStream XT, MPS, PowerAdjust 2, PowerAdjust 3 eszközök érzékelőinek támogatása
A Thermaltake DPS-G tápegység érzékelőinek támogatása
Odospace LCD támogatása
SensorPanel és LCD: fordított kijelzőoszlop, vezérlősztringek a statikus címkékhez
0,01 Celsius pontosságú hőmérsékletmérés egyes érzékelőelemeknél
CUDA 7.0 és OpenCL 2.1 támogatása
Corsair Neutron XT, Crucial BX100, Crucial MX200, SanDisk Ultra II SSD-k bővített kezelése
NVIDIA GeForce GTX 960 és GeForce GTX Titan X GPU-k diagnosztikája

Újdonságok a v5.00-s kiadás óta

AIDA64 RemoteSensor: PC-monitorozás okostelefonon, tableten
Logitech Arx Control közvetlen támogatása
A Windows 10 technikai előzetesének támogatása
Információ a Windows-tanúsítványokról
Gravitech, LCD Smartie Hardware, Leo Bodnar LCD kijelzők támogatása
Intel „Skylake” CPU bővített támogatása
Aquaero és Aquaduct érzékelőeszközök támogatása
Crucial SSD-k bővített kezelése

A windowsos PC-ken futó AIDA64 programcsalád három üzleti és egy otthoni felhasználóknak szánt kiadást tartalmaz. A hardverdiagnosztikai funkciókkal kibővített csúcstermék, az AIDA64 Business mellett elérhető a kifejezetten hardver- és szoftverleltározási célokra használható, olcsóbban licencelhető AIDA64 Network Audit, valamint a teljesen önállósított AIDA64 Engineer, amely az otthoni felhasználóknak szánt AIDA64 Extreme verziónál immár több szolgáltatást kínál. A mai nappal az összes kiadás frissült az 5.20-as verzióra.

Árak és elérhetőség

Az AIDA64 Business IT-eszközmenedzsment szoftvert vállalati felhasználóknak kínálják. Ez a kiadás részletes hardver- és szoftverleltárt készít a céges gépparkról, valamint távoli funkciókkal teszi egyszerűbbé a gépek karbantartását. A termék nettó ára egyéves követéssel 10 számítógépig 49 000 Ft, 100 gépre 365 000 Ft, 200 géptől pedig egységesen 750 000 Ft.

Ugyancsak üzleti felhasználók számára készült a kifejezetten hardver- és szoftverleltár készítésére használható AIDA64 Network Audit, melynek nettó ára egyéves követéssel, 10 gépig 24 500 Ft, 100 gépre 182 500 Ft, 200 géptől pedig egységesen 375 000 Ft.

Szintén cégeknek, informatikus szakembereknek ajánlják az AIDA64 Engineer rendszerdiagnosztikai és sebességtesztelő szoftvert, mely rendkívül részletes információkat szolgáltat a hardverkomponensekről és a telepített programokról, képes a gép teljesítményének mérésére, és segíti a hibák felderítését. E kiadás nettó ára egyéves követéssel, egy mérnök vagy technikus részére, korlátlan számú PC vizsgálatára 49 000 Ft.

Az üzleti termékeket az oktatási intézmények 50%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg.

Az otthoni felhasználóknak a díjnyertes hardverfelismerő motorja és sebességmérő funkciói révén népszerű AIDA64 Extreme-et kínálják, mely bruttó 9741 Ft-tól vásárolható meg. A termékhez a diákok és a gyengénlátók 50% kedvezménnyel juthatnak hozzá.

 

 

Vissza