Április 15-én debütál a Huawei Ascend P8

Farkas Norman - 2015. március 23.

A Huawei által kiküldött sajtómeghívók szerint április 15-én, Londonban mutatkozik be az Ascend P8. A jól felszerelt és stílusos megjelenésű jövevény erősebb kijelzőt, jobb aksit és ügyesebb kamerát kap elődjénél.

Bár tartott sajtótájékoztatót a Mobile World Congressen a Huawei, régóta várt okostelefonját, a korábban hivatalos kedvcsinálókkal (fotó a cikk alján) is beharangozott Ascend P8-at sajnos nem ismerhettük meg Barcelonában. A kínai óriás inkább úgy döntött, hogy egy önálló eseményt szervez a bemutató köré, amire csak kicsit később, április 15-én kerül sor. A szaksajtó képviselőinek kiküldött meghívók szerint a buli Londonban lesz, vagyis a Huawei ismét egy jól csengő európai helyszínt szemelt ki, ahogy a korábbi P szériás modellek esetében is tette.

 

 

Igazából a meghívó tartalma nem is utal arra, hogy az Ascend P8 közeleg, de a már említett kedvcsináló fotók és a további körülmények is egyértelművé teszik az okos divatmobil érkezését.

A Huawei eddig csak azt árulta el, hogy a az újdonság erősebb aksit, ellenállóbb kijelzőt és jobb kamerát kap elődjénél, de a nem hivatalos források szerencsére jobb rálátást kínálnak a jövevény tudására. Ha hihetünk nekik, a P8 nyolcmagos Huawei Kirin 930 processzorral, 3GB RAM-mal, 2600mAh kapacitású akkumulátorral, unibody kerámia burkolattal, 13 megapixeles kamerával és 5,2 hüvelykes Full HD kijelzővel büszkélkedhet. A telefon fedélzetén az Android 5.0 rendszer, illetve az Emotion UI legfrissebb verziója teljesít szolgálatot.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza