Piacon az első okosantennával felszerelt AP

Kütyü Magazin - 2015. március 21.

A ZyXEL piacra dobta Smart Antennával felszerelt Wi-Fi hozzáférési pontját (AP). A WAC6500 sorozat tagjai növelik a lefedettséget és kapacitást, kiszűrik a zavaró interferenciákat, a beépített antennának köszönhetően pedig megduplázzák a hálózatok korábbi teljesítményét.

Okosantennával szerelte fel ZyXEL újWAC6500 AP-jét. Azz eszköz dupla teljesítménnyel nagy sebességű Wi-Fi csatlakozást biztosít. A sorozat tagjai ideális megoldást jelentenek szállodák, iskolák, nagyvállalatok számára is, ahol a nagy teljesítményű vezeték nélküli csatlakozás elengedhetetlen az üzleti működéshez. A Wi-Fi hozzáférési pontok az IEEE 802.11ac technológiát használják, amivel akár háromszor gyorsabb sebességet képesek nyújtani, mint a korábbi, 802.11n rendszer. Ennek ellenére előfordulhatnak az élet adta akadályok is: például amikor a Wi-Fi hálózatra zsúfolt területeken próbálunk csatlakozni, frusztrációt okozhat a gyenge térerő, nagyon gyenge csatlakozásokat eredményezve.  

802.11ac szabványra váltás egy komoly kihívást jelent a meglévő technológiáról. Egy újabb felmérés (site survey) szükséges, mivel a 802.11ac egy másik (5GHz) sávon működik, mint a 802.11b/g/n (2.4 GHz). A ZyXEL is tisztában van ezzel a problémával, így kifejlesztette a WAC6500-as szériát. Az új AP széria nyújtja a legjobb wireless teljesítményt a 802.11ac szabványon belül a Smart Antenna technológia segítségével. A Wi-Fi jeleket és a több mint 700 antennaminta teljesítményét elemezve a rendszer megtalálja a legjobb megoldást, amivel a lehető legtöbbet hozhatja ki az új hozzáférési pontokból. A minták minden kliens számára egyediek, a valós idejű környezethez mérten, ezzel is csökkentve az interferencia lehetőségét a más eszközökkel való összekötésben.

A WAC6500 sorozat telepítése után egyszerű, gyors használatot biztosít. A teljes sorozat 2-es és 3-as stream modelljei érhetőek el. Az NXC sorozat WLAN kontrollerével párosítva a felhasználói hozzáférés adott, a továbbfejlesztett hálózati menedzsment funkciókhoz is. Az eszközök egyszerűsítik a 802.11ac technológia migrációját, és zökkenőmentes átmenetet biztosítanak a hálózatok között. 

 

 

Vissza