Új strapamobil a piacon – bemutatkozott a Galaxy Xcover 3

Farkas Norman - 2015. március 11.

A Samsung beharangozta strapabíró androidos újdonságát, a 4,5 hüvelykes kijelzővel és négymagos processzorral szerelt Galaxy Xcover 3 készüléket. A fizikai vezérlőgombokkal megáldott víz- és porálló telefont a CeBIT látogatói ismerhetik meg elsőként.

A Samsung mindenféle felhajtás nélkül mutatta be a Galaxy Xcover sorozat legújabb tagját. A középkategóriás készülék a Galaxy S5 Active-éval megegyező szintű ellenálló képességet kínál visszafogottabb hardver (és ár) mellett.

A védelmet szolgáló burkolati elemek miatt robosztus kisugárzású Galaxy Xcover 3 lelke egy négymagos 1,2GHz-es processzor, amit 1,5GB RAM és 8GB bővíthető tárhely vesz körül.  A telefon „arca” egy 4,5 hüvelykes, 800 x 480 pixel (WVGA) felbontású kijelző, energiaellátásáról egy 2200mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. A készülék képalkotási képességeit egy 5 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi és egy 2 megapixeles előlapi kamera határozza meg. Jó hír, hogy a repertoárból nem hiányzik a magasságmérő, a GPS, az iránytű és a 4G LTE hálózati támogatás sem, kevésbé üdítő viszont, hogy a kis strapamobil Android 4.4 KitKat rendszerrel a fedélzetén kerül piacra, ami csak a későbbiekben lesz frissíthető 5.0 Lollipop verzióra.

 

 

Ahogy a Galaxy S5 ellenálló változata, az Xcover 3 is MIL-STD 810G hitelesítéssel rendelkezik, aminek értelmében a só, a por, az eső és a pára sem tesz benne kárt, sőt a rezgéseknek és a hőhatásoknak is hatékonyan ellenáll a burkolata. A vízzel szemben az IP67-es minősítésnek megfelelő védelmet élvez a telefon, vagyis akár fél órát is kibír 1 méter mély vízben.

A masszív kütyü kapacitív vezérlők helyett fizikai gombokat kínál, hogy zord környezetben is tudjuk használni, plusz egy Xcover gomb is helyet kapott rajta, ami egyszeri megnyomásra bekapcsolja a LED villanót (instant elemlámpa funkció), dupla nyomásra pedig elindítja a kamerát.

 

 

A Samsung még árulta el, hogy mikor, mely régiókban és milyen árcédulával hozza forgalomba a legújabb Galaxy Xcovert, de jövő héten, a CeBIT során minden részlet kiderülhet a készülékről.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza