LG-innovációk a jövő okos autójában

Kütyü Magazin - 2015. március 6.

Az LG számos autóipari innovációjával a március 3. és 15. között megrendezett 85. Genfi Nemzetközi Autószalonon találkozhatnak az érdeklődők. Az Italdesign Giugiaro neves autóipari dizájnstúdióval együttműködve a vállalat több termékével és technológiájával járult hozzá a jövőbe mutató Gea koncepcióautó megalkotásához.

A Gea összes belső kijelzőjét az LG szállította. Az autó műszerfalának funkcióját ellátó, illetve egyéb fontos információkat is megjelenítő 12,3 colos Full HD IPS kijelző az autó közepén, és az utas oldalán kapott helyet. Ezen felül az első és a hátsó középkonzolra is került egy 6 colos, ívelt HD Plastic OLED (P-OLED) kijelző.

Az LG technológiája azonban nem csak az autó belső megoldásait értelmezi újra: a hátsó lámpákat ugyanis a vállalat Surface Illumination (SI) LED megoldása egészíti ki, a hagyományos tükrök funkcióját pedig három, csak használat közben látható hátsó kamera veszi át a járműben.

 

Gea

 

A Gea az LG legújabb okos órájával, a napokban a barcelonai Mobile World Congress szakmai kiállításon bemutatott LG Watch Urbane LTE készülékkel is kompatibilis: egy különleges alkalmazáson keresztül az óra folyamatos állapotjelentést és egyéb információkat közvetít az autóról, illetve segítségével az ajtók is nyithatók és zárhatók.

LG Watch Urbane LTE

 

„Hiszek abban, hogy ez az együttműködés jelentős mérföldkő az LG számára” – mondta Woo-jong Lee, az LG Electronics járműalkatrész-üzletágának elnök-vezérigazgatója. „A közös munka egy olyan, globálisan ismert vállalattal, mint az Italdesign Giugiaro, minden bizonnyal hozzájárul majd ahhoz, hogy az LG még mélyebben megismerje az okosautók működését, ez ugyanis a jövőben egyre fontosabb piacot jelent majd az innovatív elektronikai gyártók számára is” – tette hozzá.

 

 

Vissza