A Cellum mobilfizetési világújdonsága az MWC-n

Kütyü Magazin - 2015. március 6.

A Celleum az idei Mobile World Congressen (MWC)i képviseltette magát. A magyar vállalat új, Plug and Play nevű, mobilalkalmazásba integrálható megoldással érkezett Barcelonába, amelybe új, kényelmi funkciót építenek.

Számos megkereséssel és Dél-Kelet Ázsia egy jelentős iparági szereplőjével aláírt együttműködési szándéknyilatkozattal zárta szereplését a Cellum a mobil iparág éves seregszemléjén, ahol a cég legújabb mobilfizetési innovációját mutatta be a mobilszolgáltatóknak, készülékgyártóknak.

A hazai megoldás egyedülálló a piacon

A Plug and Pay egy mobilapplikációba gyorsan és egyszerűen beköthető fizetési megoldás. Lényege, hogy segítségével a külsős fejlesztők is akár pár nap alatt szuperbiztonságos fizetési megoldást építhetnek saját mobilalkalmazásaikba. A teljeskörű szolgáltatáscsomagon (SDK) keresztül többek között elérhető a Cellum szabadalmaztatott kártyatárolási technológiája, valamint világszerte népszerű fizetési motorja. 

Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a megoldás február elején mutatták be, és azóta Skandináviától Kelet-Ázsiáig több országból kaptak konkrét megkereséseket. Az MWC-n is több cég mutatott komoly érdeklődést a Plug and Pay iránt. Azt is hozzátette, hogy az eseményen együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá Dél-Kelet Ázsia egyik jelentős iparági szereplőjével.

 

 

Új, kényelmi funkció

A Cellum mobilfizetési platformjába a közelmúltban új, kényelmi funkciót épített, hogy mobiltárcáiban még könnyebbé és biztonságosabbá tegye a felhasználók számára a kezdeti regisztrációs lépéseket. A kártyaadatok begépelése helyett elegendő, ha a telefon kamerája segítségével beszkenneljük a bankkártyát, és az applikáció az adatokat automatikusan beolvassa. A kártyaszkennelési megoldás a nyílt forráskódú Card.io szoftverfejlesztői csomagra épül és a jövőben a Plug and Pay-nek is része lesz. 

A Plug and Pay a hivatalos oldalon júniustól lesz elérhető, a fejlesztői csomagra azonban már megnyílt az előregisztráció.

 

 
Vissza