200 gigabájtot pakolt legújabb microSD kártyájába a SanDisk

Czipperer Dia - 2015. március 4.

A Mobile World Congressen (MWC) jelentette be a SanDisk legújabb microSD kártyáját. A mindössze körömnyi méretű eszköz rekordméretű, 200 gigabájt tárolókapacitással rendelkezik.

A SanDisk egy ütős kapacitású memóriakártyát mutatott be az idei MWC-n. Az Ultra microSDXC UHS-I összesen 200 gigabájt tárolására alkalmas. A kártyát egy évvel azután mutatták be, miután a szintén nagyméretű 128 gigabájtos változat debütált.

A SanDisk háza táján nem meglepőek a nagy tárolókapacitással rendelkező eszközök. Tavaly szeptemberben mutatták be 512 gigabájtos SD kártyájukat, amely egy PC kapacitásával vetekszik a piacon.

Új rekord a microSD piacon

A SanDisk 200 gigabájtos microSD kártyája egészen egyedülálló a maga nemében. Ezzel a kapacitással a vállalat új rekordot állított fel.

A kártya 1200 fényképet képes egy perc alatt továbbítani, és akár 20 órányi Full HD felbontású videó tárolására képes.

Ez a 200Gb jóval több, mint amennyi egy okostelefon maximális bővíthetősége, de még egy belépőszintű, 13 hüvelykes MacBook Air tárhelye is kevesebb ennél.


A vállalat elmondása szerint a memóriakártyát kifejezetten prémium kategóriás Android telefonokhoz és táblagépekhez tervezték, hiszen remek
 eszköznek bizonyul a nagyméretű, 4K videók tárolására, amelyet egyre több csúcsmodell támogat.

Jó hír, hogy a Ultra microSDXC UHS-I SD kártya adapterrel érkezik, így nem csak mobileszközök bővítésénél használható majd a 399 dolláros eszköz, amely nem mellesleg, víz-, ütésálló, valamint szélsőséges időjárási viszonyok között is helytáll.

 

Forrás: Mashable.com

 

 

Vissza